ZAZ Tavria opinie, oceny użytkowników, ZAZ Tavria spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach ZAZ Tavria

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

7.25/10

ZAZ Tavria spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.00/7.60 -.--
trasa 5.00/5.85 -.--
cykl mieszany 6.55/7.10 -.--

Tavria

OCENY ZAZA TAVRIA


Ogólna ocena:  

8/10


Cenię i zawsze ceniłem dość wysoko lecz nie markę ale ten egzemplarz, który posiadałem ponieważ słyszałem o wysokiej awaryjności tej marki. Widać mój był wyjątkowy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik w miarę elastyczny i bardzo oszczędny lecz kosztem mocy. Przyspieszenia dobre jedynie przy niepełnym obciążeniu pojazdu. po13 latach żadnych wycieków
Opinia o komforcie:
jak na tak mały pojazd komfort jazdy zaskakująco wysoki oczywiście twarde ruskie opony proponuję od razu wyrzucić.
Opinia o nadwoziu:
za dużo tandetnego plastiku i słaba jakość blach nadwozia - korozja wewnętrzna
Opinia o układzie jezdnym:
kiepskie w szybkiej jeździe w zakrętach za to doskonałe na nierównościach i polnych drogach. Dodatkowo bezawaryjne przez całe 13 lat użytkowania
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Ogólna ocena:  

4/10



Ogólna ocena:  

9/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY ZAZ TAVRIA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 2
Raczej tak 25.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 25.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.3/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
6.0/10
Skrzynia biegów
6.3/10
Silnik
5.5/10
Przyspieszenie 0-100km
4.8/10
Przyspieszenie 60-120km
4.5/10
Przyspieszenie 80-120km
4.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
6.5/10
Fotele przednie
7.5/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
6.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.8/10
Bagażnik
7.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.0/10
Możliwość aranżacji
5.5/10
Karoseria
5.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.8/10
Elektronika
3.3/10
Naprawy
Niezawodność
2.8/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Inne 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem ZAZ Tavria brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: UAZ 31512.

  ZAZ

  Tavria

  UAZ

  31512

Zobacz również opinie:

ZAZ Tavria: coupe, hatchback

ZAZ Tavria: benzyna, benzyna+gaz

ZAZ Tavria: 1.1

ZAZ Tavria: 1998, 1992