Opinie o samochodach Audi Q7
Liczba ocen: 12
Średnia ocena: 8.17/10
Audi Q7 spalanie (l/100km)
Oceny AUDI Q7
Audi Q7 4.2 TDI V8 325KM 2008r. 90 000km
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobry silnik diesla polecam go każdemu komu nie wystarczają mniejsze jednostki spalanie wg. mojej oceny na bardzo dobrym poziomie...wyprzedzanie i elastyczność wystarczające dla SUV, brak stresu przy wyprzedzaniu aut,w opcji możliwość wyprzedzania hurtowej ilości samochodów :)
Wystarczający komfort choć bardziej nastawiony na asfalt niż na bezdroża
Opinia o nadwoziu:
Wszystko na swoim miejscu, eleganckie wykończenie wnętrza, nadwozie może się podobać choć mogłoby być bardziej finezyjne ja osobiście polecam w pakiecie offroad i w kolorach nietuzinkowych np. czerwonym... zupełnie odmienia oblicze auta i zdecydowanie bardziej cieszy oko :)
Opinia o układzie jezdnym:
Fajny układ jezdny, trakcja bardzo przewidywalna i pewna, auto trudno wyprowadzić z toru jazdy
Audi Q7 Sport S line 3.0 V 6 TDI 295KM 2007r. 360 000km
Opinia o układzie napędowym:
Całość po tuningu zespołu napędowego w tym skrzyni bliska ideału.
Opinia o komforcie:
plus system Bose i nie chce się wychodzić
Opinia o nadwoziu:
Zdecydowanie pomimo wielkości komfortowe auto 4 osobowe. Bagażnik szeroki i głęboki ale relatywnie niski
Opinia o układzie jezdnym:
Gabaryty auta wymagają pewnego doświadczenia przy parkowaniu mimo bardzo dobrego Park Assist.
Audi Q7 S Line 3.0 0KM 2007r. 64 000km
Opinia o komforcie:
Trochę zaskakujące ,że tak na dobrą sprawę komplet to 4 osoby.
Opinia o nadwoziu:
Napisałem nadwozie kombi - bo brakuje klasyfikacji a napewno nie jest to samochód terenowy
Opinia o układzie jezdnym:
Bez żadnych zastrzeżeń jedynie parkowanie no ale gabaryty tego samochodu już na początku znajomości mówią : w mieście będą problemy.
Audi Q7 4.2 325KM 2007r. 240 000km
8/10
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma trochę pracy ale radzi sobie znakomicie
Opinia o komforcie:
Komfort na bardzo wysokim poziomie
Opinia o układzie jezdnym:
Duży to cieżki i ciężko parkować. Dynamika super
Audi Q7 S line 3.0 V6 274KM 2008r. 102 000km
9/10
Opinia o komforcie:
wysoka ocena to zasługa zawieszenia pneumatycznego , ale z tyłu wygodnie tylko dla 2-ch osób
Opinia o nadwoziu:
Tył 2 osoby i koniec - bagażnik co prawda długi ale bardzo płaski.
Opinia o układzie jezdnym:
Po prostu duże szerokie i relatywnie długie auto - nie bardzi lubi małe uliczki w mieście.
Średnie oceny AUDI Q7
Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Układ jezdny
Napęd
Komfort jazdy
Nadwozie i wnętrze
Wentylacja i ogrzewanie
Widoczność
Elektryka/Elektronika
Naprawy
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Przydatne informacje
Osoby zainteresowane autem Audi Q7 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW 5GT.
Najciekawsza opinia użytkownika o Audi Q7
użytkownik: Jacek
liczba głosów: 119
Audi Q7 4200 TDI V8 325KM 2008r. terenowy
Ocena ogólna
Auto wyjątkowe aczkolwiek kto lubi motoryzację to wie że w koncernie VAG znajdzie się jeszcze bardziej wyjątkowe... :)
Układ napędowy
Widoczność
Widoczność ok choć daleko mu do niektórych przeszklonych vanów...
Komfort
Wystarczający komfort choć bardziej nastawiony na asfalt niż na bezdroża
Nadwozie
Układ jezdny
Naprawy
Na razie bez zarzutu ale po przebiegu 90000 to raczej nie będzie miarodajna ocena niezawodności
Wentylacja i ogrzewanie
Bardzo wydajna klimatyzacja i ogrzewanie oraz przewietrzanie wnętrza samochodu
Elektryka/elektronika
Całkiem ok