Alfa Romeo 145 opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo 145 spalanie 2000r. (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo 145

2000r.

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 8.50/10

Alfa Romeo 145 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.70/-.--
6.50
trasa
6.40/-.--
5.50
cykl mieszany
7.90/-.--
6.00

Oceny ALFY ROMEO 145

Jarek2008-04-20

Ogólna ocena:

9/10

Są i wady. Jeżeli potrzebujesz auto 4 drzwiowe, to ona ma tylko 3 drzwi :). Jak potrzebujesz wozić 7 osób - kup Renault Espace. Zalety nie uwzględnione w ankiecie - bardzo duży spadek wartości w naszym kraju - czyli kupujesz używane auto w miarę młode rocznikowo w atrakcyjnej cenie. Mity...
Opinia o układzie napędowym:
Fajne brzmienie. Elastyczność no i moc - 120KM do tej masy auta :)
Opinia o komforcie:
Fotele przednie są wyjątkowo komfortowe. Auto nie jest duże, w związku z tym na tylniej kanapie spokojnie może podróżować tylko dwoje pasażerów. troje z tyły to przesada. Mówię o dorosłych osobach. Miejsca na nogi jest dość. Szerokie drzwi ułatwiają wsiadanie i wysiadanie. Przedni ...
Opinia o nadwoziu:
Wszystko poprawne.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjna trakcja. Swietnie dobrane przełożenie kierownicy. Koło kierownicy jest wręcz idealne - zarówno pod względem wielkości jak i grubości. Bardzo zwrotny pojazd. Świetnie trzyma się nawierzchni.

2008-02-11

Ogólna ocena:

8/10

To moje pierwsze auto i po roku użytkowania jestem bardzo zadowolony, za rozsądne pieniądze otrzymałem auto z bardzo dobrym wyposażeniem które mało pali i nie naraża mnie na dodatkowe koszty
Opinia o układzie napędowym:
Silnik na prawde elastyczny, to jednak diesel więc odgłosy jakie sa każdy wie no i przyspieszenie od 0-100 nie jest rewelacyjne ale na wyższych biegach już jest lepiej dlatego jeszcze nie miałem problemu z wyprzedzaniem
Opinia o komforcie:
Auto jest słabo wyciszone ale mozna sie do tego przyzwyczaić no i przede wszystkim ja lubie ten dzwięk przy wyprzedzaniu ;) na przednich fotelach rewelacja miejsca dużo i wygodnie, z tyłu gorzej i w 3 jest juz troche ciasno
Opinia o układzie jezdnym:
Troche mały skręt kół i słaba widocznośc do tyłu

Średnie oceny ALFA ROMEO 145

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 1
Raczej tak
50.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.5/10
Elektronika
4.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.0/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo 145 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Alfa Romeo 146.

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Najciekawsza opinia użytkownika o Alfie Romeo 145

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Jarek

liczba głosów: 105

Alfa Romeo 145 LIMITED 500 1600 TS 120KM 2000r. hatchback

Ocena ogólna

Są i wady. Jeżeli potrzebujesz auto 4 drzwiowe, to ona ma tylko 3 drzwi :). Jak potrzebujesz wozić 7 osób - kup Renault Espace. Zalety nie uwzględnione w ankiecie - bardzo duży spadek wartości w naszym kraju - czyli kupujesz używane auto w miarę młode rocznikowo w atrakcyjnej cenie. Mityczna awaryjność działa na korzyść kupującego. Życie weryfikuje ten pogląd - te auta nie psują się bardziej niz VW,renault,peugot,ford,audi czy mercedes. Opinia awaryjnego auta powstała przy okazji silnika boxer, który wymagał od kierowcy szczególnego traktowania i przerósł Włochów jeżeli chodzi o wykonanie. Nie jest to subaru - ale i kosztuje duuużo mniej. Silnik rzędowe i widlaste sa już pozbawione podstawowych wad. Następna też będzie alfa.

Układ napędowy

Fajne brzmienie. Elastyczność no i moc - 120KM do tej masy auta :)

Widoczność

Jest bardzo dobrze.

Komfort

Fotele przednie są wyjątkowo komfortowe. Auto nie jest duże, w związku z tym na tylniej kanapie spokojnie może podróżować tylko dwoje pasażerów. troje z tyły to przesada. Mówię o dorosłych osobach. Miejsca na nogi jest dość. Szerokie drzwi ułatwiają wsiadanie i wysiadanie. Przedni fotel pasażera z pamięcią ustawienia.

Nadwozie

Wszystko poprawne.

Układ jezdny

Rewelacyjna trakcja. Swietnie dobrane przełożenie kierownicy. Koło kierownicy jest wręcz idealne - zarówno pod względem wielkości jak i grubości. Bardzo zwrotny pojazd. Świetnie trzyma się nawierzchni.

Naprawy

Śmiesznie niskie ceny nowych podzespołów. Praktycznie wszystko jest wymienialne z fiatami. (wspólna płyta podłogowa). Nie zmieniałe nic, ale pytałem. Przykładowo: Osłona rozrządu nowa fabryczna 16zł - zmieniłem razem z rozrządem dla kaprysu.

Wentylacja i ogrzewanie

klimatronik - naprawdę jest duża różnice między samą chłodziarką a klimatyzacją automatyczną. Rewelacja zimą.

Elektryka/elektronika

Brak uwag.

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo 145: hatchback, kombi

Alfa Romeo 145: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Alfa Romeo 145: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Alfa Romeo 145: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994