Audi Coupe opinie, oceny użytkowników, Audi Coupe spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi Coupe

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

9.56/10

Audi Coupe spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.83/13.33 -.--
trasa 7.87/10.50 -.--
cykl mieszany 10.15/11.67 -.--

Coupe

OCENY AUDI COUPE


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód wart uwagi ze wzdlędu na swoją niezawodność (soldna niemiecka konstrukcja) i prostotę budowy oraz ze względu na dostęp części zamiennych i pomimu swoich lat nadal ciekawą sylwetkę.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo żywotny i dość elastyczny choć rakieta to to nie jest. Słabe przyśpieszenie na pierwszych dwóch biegach ale na 4 i 5 ciągnie bardzo ładnie i bardzo ładnie brzmi 5 cylindrów.
Opinia o komforcie:
Komfort zawieszenia zależy od twardości, wiadomo im twardszy tym gorszy komfort ale lepsza trakcja. Fotele z przodu wygodne, tylne mają ciut za krutkie siedziska, wyciszenie wystarczające jak na auto sportowe.
Opinia o nadwoziu:
Auto jak na coupe ma sporo miejsca z tyłu lecz nie da się zapomnieć że jest jednak coupe. Bagażnik mały a w wersji quattro jeszcze mniejszy. Obsługa autka prosta i wygodna, jakość wykonczenia dobra i co najważniejsze z bardzo wytrzymalych materiałów. Nadwozie jak to na Audi przystało ś...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko prowadzi sie dobrze choć dla osoby nieprzyzwyczajonej może sprawiać wrażenie jazdy małym czołgiem. Widoczność do tył jest słaba i może czasami sprawiać trudność (wydaje się większy niż jest w żeczywistości). Hamulce wymagają większej siły ale hamują. Prowadzi się za to ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Polecam wszystkim osobom które chca kupic kultowe auto ze świetnym silnikiem. Auto jest juz unikatowe i niewiele ich zostało. Jest to samochód w którym każdy się zakocha bez względu na wiek. Jak to mówili nasi ojcowie samochód z duszą.
Opinia o układzie napędowym:
Auto ma do 100 KM około 7 sekund mimo napendu na przednie koła oczywiście tylko przy suchej nawierzchni. Prędkośc maksymalna ze skrzynia od quattro to ponad 220 km/h sprawdzone
Opinia o komforcie:
Samochod ten najlepiej prowadzi się samemu ale z kompletem pięciu pasażerów i bagażami na 7 dni tez potrafi pozytywnie zaskoczyc.
Opinia o nadwoziu:
Karoserii dałbym więcej niz dziesięć. Auto bardzo wygodne.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo wdzięczne auto polecam je wszystkim mimo jego wieku. Auto prowadzi sie doskonale ma bardzo dobre osiagi przy umiarkowanym spalaniu. Większośc egzęplarzy mozna zarejestrować jako zabytek.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o nadwoziu:
Blacha spoko zero rdzy
Opinia o układzie jezdnym:
Super wózek, na swoje latka bardzo fajna sylwetka. Ogólnie autko bezawaryjne zdarzają sie drobne usterki ale to przy tym roczniku da sie wybaczyc- mnie na pewno jeszcze nigdy nie zawiodl!! Silnik 2,3 polecam ładnie smiga na gazie!! polecam to autko:) Boro
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Fajne sportowe autko jednak drogie w utrzymaniu jak nie kupi sie zadbanego to nie warto kupowac.Silnik nie nadaje sie do gazu a ja kupiłem niestety z instalacja porazka silnik leci momentalnie
Opinia o układzie napędowym:
mogłoby być lepiej
Opinia o komforcie:
bez komentarza tragedia ale to auto sportowe
Opinia o układzie jezdnym:
tutaj było ok
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
5- cylindrowy + wydech sportowy
Opinia o układzie jezdnym:
Mam sportowe zawieszenie ale jazda super , na dziury w jezdni trzeba niestety uważać ze względu na twardość zawieszenia , ale coś za coś
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY AUDI COUPE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 6
Raczej tak 22.22% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 11.11% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.6/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
9.4/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.6/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.6/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
2.0/10
Elektronika
2.0/10
Naprawy
Niezawodność
1.8/10
Koszty napraw
1.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Komfort jazdy 2
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Napęd 1
Nic 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi Coupe brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A6.

  Audi

  Coupe

  Audi

  A6

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi Coupe

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 72

Audi Coupe 2300 R5 136KM 1989r. coupe

Ocena ogólna
Samochód wart uwagi ze wzdlędu na swoją niezawodność (soldna niemiecka konstrukcja) i prostotę budowy oraz ze względu na dostęp części zamiennych i pomimu swoich lat nadal ciekawą sylwetkę.

Układ napędowy
Silnik bardzo żywotny i dość elastyczny choć rakieta to to nie jest. Słabe przyśpieszenie na pierwszych dwóch biegach ale na 4 i 5 ciągnie bardzo ładnie i bardzo ładnie brzmi 5 cylindrów.

Komfort
Komfort zawieszenia zależy od twardości, wiadomo im twardszy tym gorszy komfort ale lepsza trakcja. Fotele z przodu wygodne, tylne mają ciut za krutkie siedziska, wyciszenie wystarczające jak na auto sportowe.

Nadwozie
Auto jak na coupe ma sporo miejsca z tyłu lecz nie da się zapomnieć że jest jednak coupe. Bagażnik mały a w wersji quattro jeszcze mniejszy. Obsługa autka prosta i wygodna, jakość wykonczenia dobra i co najważniejsze z bardzo wytrzymalych materiałów. Nadwozie jak to na Audi przystało świetna, podwójny ocynk czyni z niego prawie niezniszczalny. Już takich samochodów nie robią, a szkoda.

Układ jezdny
Autko prowadzi sie dobrze choć dla osoby nieprzyzwyczajonej może sprawiać wrażenie jazdy małym czołgiem. Widoczność do tył jest słaba i może czasami sprawiać trudność (wydaje się większy niż jest w żeczywistości). Hamulce wymagają większej siły ale hamują. Prowadzi się za to poprawnie.

Pełna opinia o Audi Coupe 2300 R5 136KM 1989r. coupe »

Zobacz również opinie:

Audi Coupe: coupe

Audi Coupe: benzyna, benzyna+gaz

Audi Coupe: 2.0, 2.2, 2.3

Audi Coupe: 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985