BMW X3 opinie, oceny użytkowników, BMW X3 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach BMW X3

Liczba ocen: 10

Średnia ocena: 8.10/10

BMW X3 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
10.04
trasa
-.--/-.--
7.76
cykl mieszany
-.--/-.--
8.81

Oceny BMW X3

Piotr2018-07-22

Ogólna ocena:

1/10

Wniosek po 6 latach eksploatacji: BMW X3 (E83) to najbardziej awaryjny i najbardziej kosztowny w utrzymaniu samochód, jaki posiadałem. Po 10 letnim doświadczeniu z trzema Mercedesami (190, C klasa, E klasa) stwierdzam, że BMW to ładna (rzecz gustu, oczywiście) ale bardzo droga tandeta, nie dor...
Opinia o układzie napędowym:
Zbyt mały moment początkowy na drugim biegu. Zbyt mała moc silnika do masy pojazdu.
Opinia o komforcie:
Dość twarde zawieszenie, Fotele przednie wygodne. Zbyt mały zakres regulacji kierownicy w płaszczyźnie: przód - tył.
Opinia o nadwoziu:
Tandetne wykończenie. Skrzypienie i trzeszczenie elementów kokpitu. Fatalna jakość materiałów wykończeniowych wnętrza. Poziom poniżej fiata 126p.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobre, sztywne prowadzenie. Duża stabilność toru jazdy.

Andrzej2013-07-23

Ogólna ocena:

10/10

Auto w tym segmencie bardzo dobre ,wygodne ,malo awaryjne i spalanie na bardzo dobrym poziomie .Pomimo duzych przebiegow nie traci za duzo na wartosci .
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 150 km jest poprawny ale moim zdaniem troche za slaby .Do spokojnej jazdy perfekcyjny.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy bardzo dobry ,z 5 doroslymi osobami silnik nie ma problemow i jest dosc wystarczajaco miejsca .Samochod jest bardzo dobrze wyciszony po zamkniecie okien jest bardzo cicho .
Opinia o nadwoziu:
wygodny do jazdy ,widocznosc dobra nawet przy pelnym obciazeniu ,wlasciwosci jezdne bez zmian .Wygodne fotele z przodu ,karoseria wyglada bardzo fajnie .
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dobrze wyposazone nawet w wersji standardowej naped 4x4 perfekcyjny .Przez 6 lat uzytkowania sprawuje sie bardzo dobrze .Wymienilem kolo dwumasowe i zapchal sie filter czastek stalych ale mozna go wypalic i nie ma problemow .Planuje zakup nowszego BMW X 3 .

2011-02-14

Ogólna ocena:

8/10

dobre prowadzenie w mieście, dobre trzymanie się drogi, osiągi fabryczne wykonalne
Opinia o układzie napędowym:
trochę słaby silnik, przy ostrzejszej jeździe uwielbia olej
Opinia o komforcie:
auto twarde i trochę głośne, fotele skóra bez ogrzewania - upiorne zimą
Opinia o nadwoziu:
auto dobrze rozplanowane, wszystko na swoim miejscu
Opinia o układzie jezdnym:
Auto godne polecenia, przy kupnie z tzw drugiej ręki potrzebna ocena dobrego mechanika, bardzo dobre wyposażenie,idealne po mieście jak i w teren, poradzi sobie w każdych warunkach, nie miałem sytuacji żeby auto nie mogło poradzić ze złymi warunkami terenowymi czy też zimowymi.

2011-08-08

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
ciężko pracujący pedał sprzęgła, w mieście jest to męczące. bieg wsteczny zbyt blisko jedynki, czasem można pomylić te biegi. szkoda, że nie ma pierścienia na dźwigni zmiany biegów do biegu wstecznego.
Opinia o komforcie:
niekomfortowe fotele przednie. po długiej jeździe bili kręgosłup. regulacja lędźwi ma duże ograniczenia. niemożliwe jest wygodne ustawienie wysokości foteli pod kolanami - zbyt wysokie ustawienie powoduje skurcze mięśni dla średniej wysokości osób (do 180cm).
Opinia o nadwoziu:
w złym miejscu zaprojektowany schowek na napoje. bardzo duży i wygodny bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo precyzyjny układ jezdny i kierowniczy.

2011-03-11

Ogólna ocena:

8/10

Samochód pewnie się prowadzi jednak kosztem komfortu,szczególnie na nierównościach poprzecznych. Duża przyjemność z jazdy niezależnie od obciążenia przy tym silniku, włączając w to koszt zużycia paliwa.Idealny dla dwóch osób na każda okazję. W przypadku awarii (często drobne) nie...
Opinia o układzie napędowym:
bez zastrzeżeń mechanicznych, mógłby być bardziej wyciszony,
Opinia o układzie jezdnym:
mógłby być mniej twardy, zbyt wrażliwy na nierówności poprzeczne,

Średnie oceny BMW X3

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
60.00%
głosów 6
Raczej tak
30.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
10.00%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
9.4/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.8/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
4
Niezawodność
2
Komfort jazdy
1
Spalanie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Awaryjność
2
Wnętrze
1
Komfort jazdy
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem BMW X3 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X5.

Najciekawsza opinia użytkownika o BMW X3

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 73

BMW X3 2.0 D 150 km 2000 150KM 2007r. terenowy

Ocena ogólna

Auto w tym segmencie bardzo dobre ,wygodne ,malo awaryjne i spalanie na bardzo dobrym poziomie .Pomimo duzych przebiegow nie traci za duzo na wartosci .

Układ napędowy

Silnik 150 km jest poprawny ale moim zdaniem troche za slaby .Do spokojnej jazdy perfekcyjny.

Widoczność

Lusterka sa duze i widac bardzo dobrze ,z tylu w lusterku wstecznym nie ma problemy zeby widziec co sie dzieje z tylu.

Komfort

Komfort jazdy bardzo dobry ,z 5 doroslymi osobami silnik nie ma problemow i jest dosc wystarczajaco miejsca .Samochod jest bardzo dobrze wyciszony po zamkniecie okien jest bardzo cicho .

Nadwozie

wygodny do jazdy ,widocznosc dobra nawet przy pelnym obciazeniu ,wlasciwosci jezdne bez zmian .Wygodne fotele z przodu ,karoseria wyglada bardzo fajnie .

Układ jezdny

Auto dobrze wyposazone nawet w wersji standardowej naped 4x4 perfekcyjny .Przez 6 lat uzytkowania sprawuje sie bardzo dobrze .Wymienilem kolo dwumasowe i zapchal sie filter czastek stalych ale mozna go wypalic i nie ma problemow .Planuje zakup nowszego BMW X 3 .

Naprawy

Jesli w serwisie to jednak drogo .Przy pomocy zaprzyjaznionego mechanika relatywnie tanio.

Wentylacja i ogrzewanie

Zadnych problemow z klima ,preferuje automatyczna :)

Elektryka/elektronika

Czasami wchodzi alarm zbyt niskiego cisnienia w oponach .Reszta czujek bez zarzutu.Pokazywala prawidlowo co bylo zawsze potwierdzone przez mechanika.

Zobacz również opinie:

BMW X3: inne, kombi, terenowy

BMW X3: olej napędowy

BMW X3: 2.0, 3.0

BMW X3: 2008, 2007, 2006, 2005