BMW seria 6 opinie, oceny użytkowników, BMW seria 6 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach BMW seria 6

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

10.00/10

BMW seria 6 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 20.80/-.-- -.--
trasa 11.70/-.-- -.--
cykl mieszany 18.20/-.-- -.--

seria 6

OCENY BMW SERIA 6


Ogólna ocena:  

10/10


Pojazd dla ludzi z wielkim portfelem,ktorzy w zamian otzrymaja wysoki komfort jady i bezpieczenstwa.
Opinia o układzie napędowym:
Ten silnik jest poprostu nie do zdarcia,jak to sie potocznie mowi.Ma pover bez granic,dla niewtajemniczonyh nie zalecam sciagania blokady do maxymalnej szybkosci.Na skrzynie trzeba bardzo uwazac,jak juz nie zmienia plynnie biegow,to zaraz trzeba olej wymienic,aczkolwiek producent tego nie zaleca.Ja ...
Opinia o komforcie:
Pojazd przeznaczony raczej tylko na dwie osoby.Tak w ogole,model ten BMW stworzylo dla biznesmenow czesto poruszajacych sie miedzy miastami.jak jezdzi sie z kompletem pasazerow to nie wiem,bo nigdy poza dwoma pasazerami wiecej w moim aucie nie jechalo.Na tylnych siedzeniach rzewoze czasami bulki,lub...
Opinia o nadwoziu:
Powiem krotko,samochod jak bajka.Bagaznik jest tak wielki,ze pozecie z powodzeniem fiata 126p wsadzic.O tyle juz pisalem,a z przodu mozna "tanczyc".
Opinia o układzie jezdnym:
Auto sie prowadzi jak dziewczynke za raczke,hahaha.Musicie wiedziec,ze ten model w swojej klasie ma najlepsze hamulce i najkrutsza droge hamowania.Moj pojazd posiada Dynamic Drive,co poteguje jego osiagi i mozliwosci w czasie jazdy.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY BMW SERIA 6

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 1
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
10.0/10
Skrzynia biegów
5.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
10.0/10
Przyspieszenie 60-120km
10.0/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
5.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
1.0/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
10.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem BMW seria 6 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Octavia.

  BMW

  seria 6

  Skoda

  Octavia

Najciekawsza opinia użytkownika o BMW seria 6

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Aleksander

liczba głosów: 13

BMW seria 6 650iA 4800 V8 387KM 2007r. coupe

Ocena ogólna
Pojazd dla ludzi z wielkim portfelem,ktorzy w zamian otzrymaja wysoki komfort jady i bezpieczenstwa.

Układ napędowy
Ten silnik jest poprostu nie do zdarcia,jak to sie potocznie mowi.Ma pover bez granic,dla niewtajemniczonyh nie zalecam sciagania blokady do maxymalnej szybkosci.Na skrzynie trzeba bardzo uwazac,jak juz nie zmienia plynnie biegow,to zaraz trzeba olej wymienic,aczkolwiek producent tego nie zaleca.Ja wymieniam i nigdy nie musze jej naprawiac.Przy wymianie oleju,trzeba znalezc dobry servis,bo z kazdej sekcji trzeba olej wyssac i nowy dostarczyc.Wymiana tylko misy z filtrem niewiele pomaga.Trzeba kompletny olej wymienic.Zaosczedzicie potem na reperacji skrzyni.Co do przyszpieszenia to powiem tylko,ze to duzo od uzywanych opon zalezy,czym mieksze tym lepsze przyspieszenie,ale wtedy bedziecie opony min. dwa razy w sezonie wymieniac,a wydatek ie jest wcale tani.

Widoczność
Dzialaja bez zastrzezen,widocznosc wspaniala

Komfort
Pojazd przeznaczony raczej tylko na dwie osoby.Tak w ogole,model ten BMW stworzylo dla biznesmenow czesto poruszajacych sie miedzy miastami.jak jezdzi sie z kompletem pasazerow to nie wiem,bo nigdy poza dwoma pasazerami wiecej w moim aucie nie jechalo.Na tylnych siedzeniach rzewoze czasami bulki,lub papiery firmowe.

Nadwozie
Powiem krotko,samochod jak bajka.Bagaznik jest tak wielki,ze pozecie z powodzeniem fiata 126p wsadzic.O tyle juz pisalem,a z przodu mozna "tanczyc".

Układ jezdny
Auto sie prowadzi jak dziewczynke za raczke,hahaha.Musicie wiedziec,ze ten model w swojej klasie ma najlepsze hamulce i najkrutsza droge hamowania.Moj pojazd posiada Dynamic Drive,co poteguje jego osiagi i mozliwosci w czasie jazdy.

Naprawy
Przejechalem 94tys.Do tego czasu wymienilem tylko kompletne hamule,tyl i przod.Caly czas serwisuje w BMW.Ten model ma to do siebie,ze nie akceptuje "franka w stodole".Za duzo elektroniki,czasami serwisanci w BMW maja z tym problem,nie kazdy mechanik potrafi ten modelserwisowac.

Wentylacja i ogrzewanie
Posiadam w swoim samochodzie tzw.Full opcje,czyli klimatronik itp.Dziala 1A.

Elektryka/elektronika
Dziala bez zastrzezen,aczkolwiek moj poj. jest garazowany w cieplym garazu.Wiem,ze elektronika caly czas chroni glowny comuter przed zawilgoceniem,wiec jak sie sprawuje niegarazowany,to tego wam nie powiem.

Pełna opinia o BMW seria 6 650iA 4800 V8 387KM 2007r. coupe »

Zobacz również opinie:

BMW seria 6: coupe

BMW seria 6: benzyna

BMW seria 6: 4.8

BMW seria 6: 2007