Mitsubishi Lancer opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Lancer spalanie 1.6 (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Lancer

1.6

Liczba ocen: 13

Średnia ocena: 8.54/10

Mitsubishi Lancer spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.89/9.43
-.--
trasa
6.44/7.83
-.--
cykl mieszany
7.60/8.57
-.--

Oceny MITSUBISHI LANCER

marcin2012-11-14

Ogólna ocena:

10/10

Sam nie wiem, czy dobrze zrobiłem, sprzedając. Po prostu z zasady nie chciałem miec samochodu powyżej 5 lat. Teraz mam nowszy model, prowadzi się podobnie, ale pali więcej.
Opinia o układzie napędowym:
Mówią, że to najlepszy silnik 1,6. I maja rację. (Ale w cięższych autach ten sam silnik nie jest juz taki rączy, nawet w wersji kombi).
Opinia o komforcie:
Z tyłu na pewno więcej miejsca niż w VW Jetta. Ale i tak trzy grubsze osoby mają ciasno.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie - absolutna rewelacja, aż trudno przesiąść się na inne auto, nawet wyższej klasy. Z parkowaniem gorzej, długie auto, widoczność do tyłu licha.

edward2012-07-15

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dynamiczny, zwłaszcza na paliwie pb 98 zapewnia odpowiednie przyspieszenia, bezpieczne wyprzedzanie
Opinia o komforcie:
Duża wygoda kierowcy na fotelu, fotele szerokie dające duży komfort jazdy przy 4 osobach dobija na nierónościach przy obciążeniu większym niż kierowca
Opinia o nadwoziu:
bardzo ergonomiczne wnętrze, fajny design, zbyt mała przetrzeń dla 3 osób na tylnej kanapie, mało schowków,
Opinia o układzie jezdnym:
auto na szosie pięknie się prowadzi, w terenie za miękkie zawieszenie, dobija na nierównościach, układ kierowniczy bardzo precyzyjny, trudno parkować bez czujników parkowania

Tomek2008-11-26

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
auto jest lekkie i dobrze przyspiesza, jak jest w dobrym stanie, to w miej niż 10s osiągamy 100km/h, nie ma problemu z wyprzedaniem, jedyne co mnie martwi, że mam blokadę na 185km/h i nie można przez to jechać szybciej
Opinia o nadwoziu:
blaszki są całkiem dobre, nie ma ocynku a nie gnije, progi całe, nigdzie nie wygnił na wylot, tylko na dachu miałem małe wypryski rdzy, i to się zdarza w wielu modelach, ale to nie jest taki straszny problem, mimo to polecam

Tymoteusz2010-10-18

Ogólna ocena:

1/10


Opinia o układzie napędowym:
nawet obciążony gazem świetnie przyspiesza mając te 113 koni całkowicie wystarcza do wyprzedzenia z kazdego biegu niezależnie czy benzyna czy gaz i nie odczuwa sie spadku mocy.
Opinia o układzie jezdnym:
chociaż to kombi ale ma bardzo dobry promień skrętu, układ kierowniczy jest czujny.

2008-09-08

Ogólna ocena:

9/10

Świetne auto - szkoda że bez klimy
Opinia o układzie napędowym:
W tym zakresie bez problemów
Opinia o komforcie:
Przy 4 dorosłych można mówić o komforcie. Wyciszenie auta słabe.
Opinia o układzie jezdnym:
Bez zastrzeżeń, żadnych problemów.

Średnie oceny MITSUBISHI LANCER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 13
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.8/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.1/10
Przyspieszenie 60-120km
9.2/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
7.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.2/10
Koszty napraw
7.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
7
Napęd
3
Komfort jazdy
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
8
Komfort jazdy
1
Inne
1
Nadwozie
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Lancer brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 3.

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Mazda 3

Mazda 3

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Lancer: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Mitsubishi Lancer: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mitsubishi Lancer: 1.3, 1.5, 1.6, 1.8, 2.0, 2.4

Mitsubishi Lancer: 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2002, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989