Nissan Navara opinie, oceny użytkowników, Nissan Navara spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Navara

Liczba ocen: 22

Średnia ocena: 6.86/10

Nissan Navara spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
12.25
trasa
-.--/-.--
9.88
cykl mieszany
-.--/-.--
10.75

Oceny NISSANA NAVARA

2010-08-01

Ogólna ocena:

6/10

tak sobie, przekonuje mnie głównie cena, na rocznik 2009 kupiony w marcu 2010 dostałem 20% upustu, minus VAT, minus dochodowy, wychodzi trochę lepiej wyposażony Peugeot 308, szczerze wolałbym Hilux'a. Chyba nie warto kupować skóry i automatu, który źle dobiera biegi a skóra jest marnej ja...
Opinia o układzie napędowym:
automat jest tak wyregulowany, że np. przy 80 km/ h wciśnięcie gazu przy wyprzedzaniu powoduje, że skrzynia zrzuca od razu 2 biegi w dół i wskazówka obrotomierza podchodzi do 3500 obr/ min. Bez sensu, silnik ma 400 Nm i może "iść" z 2000 obr/ min
Opinia o komforcie:
tylna ławeczka raczej dla dzieci, fotele w skórze wybrzuszają się na siedziskach - serwis twierdzi, że to normalne....wydaje mi się, że materiały są marne i stąd ta wada. Auto na lekko skacze jak koza po wybojach. Podgrzewanie ok, wygodnie się siedzi, marne trzymanie boczne ale to nie aut...
Opinia o nadwoziu:
bagażnik super, 3 rowery i walizki, aby coś zapakować trzeba tam wejść ale za to miejsca od groma. Plastiki twarde, na ramieniu kierownicy po kilku miesiącach wyszły jakieś bąble - serwis wymienił element
Opinia o układzie jezdnym:
trzeba dociążyć bagażnik, bez tego auto na poprzecznych wybojach jest trudne do opanowania - tył podskakuje i ucieka. Nie jest to wada tylko ten typ tak ma dlatego trzeba uważać

2009-04-27

Ogólna ocena:

8/10

Gdyby nie problemy z serwisem i beznadziejne przednie fotele pewnie kupiłbym to auto jeszcze raz.
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność słaba w porównaniu np do toyoty HILUX 2,5. 400Nm i 174 KM - zapewniają dobre przyśpieszenie. Wyprzedzanie tym autem to przyjemność. Gorzej z jazdą w terenie na niskich obrotach. Skrzynia manual 6 biegów bardzo dobra.
Opinia o komforcie:
Strasznie mnie boli kręgosłup w tym samochodzie. Nie potrafię od 80 tyś km znaleźć optymalnego ustawienia. Tyłek się zapada jak w starej kanapie a przednia część siedziska nie ma wystarczającej regulacji. Pozostałe parametry jak na pickupa bardzo dobre. Na tylnych fotelach nigdy nie si...
Opinia o nadwoziu:
Dużo lepiej niż konkurencja ( no może L200 ma więcej miejsca z przodu) Schowki i dzelone oparcie tylnych foteli to wygodne dodatki.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobry układ kierowniczy w stosunku do innych aut terenowych i pickupów. Hamulce trwałe, ale za słabe. Niestety to co dobre w trasie nie koniecznie jest dobre przy parkowaniu. Duży promień skrętu to koszt jaki trzeba zapłacić za dobry precyzyjny układ kierowniczy!

wojtek2009-10-03

Ogólna ocena:

2/10

Fatalnie to nie Nissan . Jestem zawiedziony. To mój kolejny samochód . Moje konto to ponad 1 mln km przejechanych.
Opinia o układzie napędowym:
Wielki samochód ciężko rozpędzic ,ale silnik daje radę. Przyspieszenia jak w osobowym. Prędkośc autostradowa 120-140 km/h.
Opinia o komforcie:
Mam wersje ze skórą. Brak trzymania Bocznego - jak na ślizgawce. Tył - to ławeczka - podróżowanie to kara ,2 h i nogi drętwieją.
Opinia o nadwoziu:
Pickup , brak schowków . Nawet na książkę serwisową brak mięjsca. Najbogatsza wersja a brak schowka chłodzącego. Plastiki jak Felicji ,twarde. Korozja - to tak : smochód jest garażowany i ma mały kontakt z solą drogową a po pół roku korozja jest na ramie, farba schodzi ze wsporników ...
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce- wymiana tarcz co 30 tys. -to jest standard .Tarcze wytrzymują tyle co klocki. Kierownik serwisu powiedział ,że mieli tylko 2 przypadki kiedy tarcze po 30 tys kwalfikowały się do dalszej jazdy. Skutecznośc jest przeciętna, przegrzewają się.

Henryk2011-05-23

Ogólna ocena:

6/10

Zalety - może ciągnąć patężną przyczepę. Cały obraz samochodu psuje silnik i jego osprzęt. Ogólnie miałem bdb serwis w Opolu na ul.Głogowskiej , który dostrzegał problemy zanim je sam zauważyłem.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 4-o garowy i taka masa auta wszystko tłumaczy zwłaszcza przy 171 kM . Przy zwiększonej mocy - ok.200 kM spalanie spada o ok.1l/100km. Do ok. 100 000 km wysiadła min. turbina , i jakieś czujniki - całość o wartości ok.12000 zł !!!
Opinia o komforcie:
Nie wyciszono silnika - chociaż miejsca na to jest aż nadmiar .
Opinia o nadwoziu:
Bardzo mało schowków !!!
Opinia o układzie jezdnym:
Jazda 4x4 i zakręty to jakieś nieporozumienie , byłoby OK gdyby układ elektryczny rozłączał napęd przedni , w rzeczywistości jest to loteria. Uwaga na fabryczne ogumienie szczególnie na wilgotnej nawierzchni . Parkowanie pomimo gabarytów jest super , pomimo zawieszania się czujników pa...

Henryk2009-11-05

Ogólna ocena:

7/10

Zalety - duży , pojemny , mocny wół i prawie wszędzie wjedzie . Wady - oświetlenie H4 (średniowiecze),nieznośne siedzenia , mało schowków a szczególnie chłodzonego na napoje , wykonany bardzo oszczędnie , za dużo elektroniki.
Opinia o układzie napędowym:
Mam podniesioną moc z 174 na ok.200 kM. Polecam - rewelacja.
Opinia o komforcie:
Posiadam wersję ze skórą , fotele pomimo swoich "bajerów" - to czysta tragedia , gdyby nie pasy to przy byle jakim skręcie możnaby przelecieć na sąsiedni fotel , porażka .
Opinia o nadwoziu:
Wielki wóz a schowków mniej niż w maluchu , kolejny absurd
Opinia o układzie jezdnym:
W miarę poprawne prowadzenie auta , nie można nigdy zapominać o wadze auta w stosunku do beznadziejnego układu hamulcowego !!! Parkowanie utrudnione z uwagi na gabaryty i mały promień skrętu .

Średnie oceny NISSAN NAVARA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
27.27%
głosów 6
Raczej tak
13.64%
głosów 3
Trudno powiedzieć
4.55%
głosów 1
Raczej nie
27.27%
głosów 6
Nie
27.27%
głosów 6
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.4/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
6.9/10
Parkowanie
5.4/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
5.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
6.6/10
Fotele tylne
4.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
6.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.9/10
Przestrzeń z tyłu
5.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.6/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
6.2/10
Karoseria
7.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
5.9/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.6/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
5
Komfort jazdy
2
Spalanie
2
Wnętrze
1
Nic
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność
3
Inne
2
Spalanie
2
Komfort jazdy
1
Układ jezdny
1
Nic
1
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Nissan Navara brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi L200.

Nissan Navara

Nissan Navara

Mitsubishi L200

Mitsubishi L200

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Navara

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 111

Nissan Navara najwyższa 2500 DCI 174KM 2006r. pick-up

Ocena ogólna

Gdyby nie problemy z serwisem i beznadziejne przednie fotele pewnie kupiłbym to auto jeszcze raz.

Układ napędowy

Elastyczność słaba w porównaniu np do toyoty HILUX 2,5. 400Nm i 174 KM - zapewniają dobre przyśpieszenie. Wyprzedzanie tym autem to przyjemność. Gorzej z jazdą w terenie na niskich obrotach. Skrzynia manual 6 biegów bardzo dobra.

Widoczność

Lusterka są ok. Mogłyby być trochę wyższe. Widoczność do tyłu w czasie jazdy OK, Podczas manewrowania dostatecznie ( mam zainstalowaną przeszkloną budę na pace )

Komfort

Strasznie mnie boli kręgosłup w tym samochodzie. Nie potrafię od 80 tyś km znaleźć optymalnego ustawienia. Tyłek się zapada jak w starej kanapie a przednia część siedziska nie ma wystarczającej regulacji. Pozostałe parametry jak na pickupa bardzo dobre. Na tylnych fotelach nigdy nie siedziałem.

Nadwozie

Dużo lepiej niż konkurencja ( no może L200 ma więcej miejsca z przodu) Schowki i dzelone oparcie tylnych foteli to wygodne dodatki.

Układ jezdny

Bardzo dobry układ kierowniczy w stosunku do innych aut terenowych i pickupów. Hamulce trwałe, ale za słabe. Niestety to co dobre w trasie nie koniecznie jest dobre przy parkowaniu. Duży promień skrętu to koszt jaki trzeba zapłacić za dobry precyzyjny układ kierowniczy!

Naprawy

Auto raczej bezawaryjne - wszystkie problemy to robota nieumiejętnej obsługi w serwisie. Uszkodzono mi po pierwszym przeglądzie obudowę filtra powietrza, turbinę Przestrzegam przed T&T Zaborowski W-wa ul Puławska. Na opisanie ich wyczynów zabraknie mi tu miejsca.

Wentylacja i ogrzewanie

Nie mam zastrzeżeń.

Elektryka/elektronika

Nie miałem problemu z elektryką. Oryginalne CD nawala. Gdy auto jest zimne nie czyta płyt.

Zobacz również opinie:

Nissan Navara: pick-up, terenowy

Nissan Navara: olej napędowy, turbo diesel

Nissan Navara: 2.5

Nissan Navara: 2009, 2008, 2007, 2006, 2002