Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 2005r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

2005r.

Liczba ocen: 29

Średnia ocena:

7.62/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.68/10.30 8.70
trasa 6.74/7.63 6.25
cykl mieszany 8.54/8.90 7.65

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

6/10


prosze brac lekka poprawke na to co pisze gdyz to tylko moje odczucie itylko moze ja mam jakies problemy z tym autem,jezdze jako kierowca zawodowyciezarowkami,ajak wsiade do viki to zaraz cos w niej znajde złego,nie wiem moze to zboczenie zawodowe.najlepiej sprwdzcie sami jaka to nyska.Nie zachecam...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo dobry 20000km i nic oleju nie pobrała w zimie nie zawiodła mnie nawet przy -22 a co ciekawe okazało sie ze wszystkie swiece zarowe spalone,mam do tego silnika pełen szacunek.Skrzynia automat ale spoko,jak to zacznie szwankowac to ja sprzedam bez dwoch zdan.
Opinia o komforcie:
Z zawieszeniem miałem problemy bo mało kto potrafi ustawic geometrie, tz.wszyscy umieja a cos jednak nie wychodzi i oponki tnie na głuoia metrowke widac było ze jest zle.Pojechałem do fachowca starej daty i od tamtej pory jest wszystko ok.na naszych drogach wszystkie dołki nierownosci słychac...
Opinia o nadwoziu:
Wewnatrz i zewnatrz jest bardzo dobrze,bryła mi sie podoba, srodek nie niszczy sie w duzym stopniu nie ma sie do czego przyczepic .karoseria ocynkowan tak wiec rdzy zadnej nie ma.
Opinia o układzie jezdnym:
Mam to auto od roku,fachowcy nawet w serwisie nie umieli ustawic geometri koł.nie wiem co sie dzieje ze wspomagamiem teraz sie naprawiło ale jak było ciepło raz było raz nie.diagnoza jezdzic az sie całkiem popsuje. Nie wiem co pisac o tym aucie,nie mam juz do niej siły-wybaczcie ale chyba spr...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


jeśli będzie się viki sprawowac tak dalej, chyba kupię takie samo auto za kilka lat lub jej następcę...
Opinia o układzie napędowym:
zdecydowanie elastyczny i wybaczający błędy
Opinia o komforcie:
wygodne, duże, przestronne. Z tyłu dla wysokich osób moze być problem z głową. Komfort jazdy taki sam przy pełnym obciążeniu
Opinia o nadwoziu:
bardzo dobre wykonanie detali. minimalistycznie, tak jak lubię
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze się prowadzi, szczególnie w trasie i na długich odcinkach, fotele wygodne itd... jedynie przy parkowaniu bez czujników udało mi sie zaliczyć kilka donic
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Dla mnie super auto następne INSIGNIA
Opinia o układzie napędowym:
Powyżej 120km/h silnik zaczyna wyć
Opinia o komforcie:
Super wygodne auto polecam
Opinia o nadwoziu:
Ładny Fajny Mi się podoba
Opinia o układzie jezdnym:
Fajnie się jeździ ale vw jest bardziej precyzyjny.Słupki troche zasłaniają widok do tyłu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Dziura w gazie jak to dieslu ale spalanie w okolicy4,5-6,0litra - coś za coś
Opinia o komforcie:
Zaskakująco niewygodne fotele z tyłu (wygięte tak że przy dłuższej jeździe bolą plecy (potrzebna jest poduszka)
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo czuły układ kierownicy przy jeździe wolnej i sztywny przy szbkiej
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Jest odczuwalna granica, gry załącza się turbo, wtedy potrafi wcisnąć w siedzenia. Przed wymianą końcówek wtryskiwaczy silnik pracował nierówno, jakby się dławił. Po wymianie - jak ręką odjął.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód bardzo dobrze się prowadzi
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 48.28% głosów 14
Raczej tak 34.48% głosów 10
Trudno powiedzieć 3.45% głosów 1
Raczej nie 13.79% głosów 4
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Wnętrze 4
Spalanie 4
Niezawodność 1
Widoczność 1
Nadwozie 1
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 10
Napęd 2
Spalanie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Awaryjność 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Vectra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Grzesiek

liczba głosów: 84

Opel Vectra C 2200 125KM 2005r. kombi

Ocena ogólna
prosze brac lekka poprawke na to co pisze gdyz to tylko moje odczucie itylko moze ja mam jakies problemy z tym autem,jezdze jako kierowca zawodowyciezarowkami,ajak wsiade do viki to zaraz cos w niej znajde złego,nie wiem moze to zboczenie zawodowe.najlepiej sprwdzcie sami jaka to nyska.Nie zachecam i nie odradzam,przeciez wszystkie samochody sie psuja

Układ napędowy
Silnik bardzo dobry 20000km i nic oleju nie pobrała w zimie nie zawiodła mnie nawet przy -22 a co ciekawe okazało sie ze wszystkie swiece zarowe spalone,mam do tego silnika pełen szacunek.Skrzynia automat ale spoko,jak to zacznie szwankowac to ja sprzedam bez dwoch zdan.

Widoczność
Auto trzeba wyczuc,ma do tyłu takie zaokraglenia ze nie wiadomo gdzie sie konczy,ale dla mnie spoko.

Komfort
Z zawieszeniem miałem problemy bo mało kto potrafi ustawic geometrie, tz.wszyscy umieja a cos jednak nie wychodzi i oponki tnie na głuoia metrowke widac było ze jest zle.Pojechałem do fachowca starej daty i od tamtej pory jest wszystko ok.na naszych drogach wszystkie dołki nierownosci słychac strasznie zawieszenie twarde ale jezdze bo młody woz.jeszcze poczeka czy mnie zaskoczy

Nadwozie
Wewnatrz i zewnatrz jest bardzo dobrze,bryła mi sie podoba, srodek nie niszczy sie w duzym stopniu nie ma sie do czego przyczepic .karoseria ocynkowan tak wiec rdzy zadnej nie ma.

Układ jezdny
Mam to auto od roku,fachowcy nawet w serwisie nie umieli ustawic geometri koł.nie wiem co sie dzieje ze wspomagamiem teraz sie naprawiło ale jak było ciepło raz było raz nie.diagnoza jezdzic az sie całkiem popsuje. Nie wiem co pisac o tym aucie,nie mam juz do niej siły-wybaczcie ale chyba sprzedam,głosno w srodku na nierownosciach.Dodam ze samochod jest po lizyngowy i po servisowy,ogolnie tragia,wczesniej miałem dwie omegi vectra przy nich to taczka. Nie wiem moze tylko mi sie tak trafiło

Elektryka/elektronika
Elektryce dałem 6 ale nie wiem czy słusznie przez to wspomaganie, gdyz jest hydrauliczno elektryczne i nie wiem czy to wina hyda czy elektry,elektronika bez zastrzezen

Pełna opinia o Opel Vectra C 2200 125KM 2005r. kombi »

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986