Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie liftback (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

liftback

Liczba ocen: 22

Średnia ocena:

8.09/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.84/11.03 10.90
trasa 7.42/8.03 6.35
cykl mieszany 8.80/9.43 8.40

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

9/10


9/10 - chyba tylko za to, że brakuje mi trochę wyposażenia i nowoczesności: -klimatyzacja -jakiś komputer pokładowy (występowały) -bagażnik duży ale nieregularny, ale i tak jest dobrze -mocniejszy silnik (nie do zabawy tylko dla bezpieczeństwa na "idiotów" przyspieszającyc...
Opinia o układzie napędowym:
Do tego modelu przydałby się przynajmniej 2.0 115KM, a najlepiej 2.5 170KM - w końcu była to klasa średnia wyższa na przełomie lat 80/90
Opinia o komforcie:
-Zawieszenie ani za miękkie ani za twarde. -Bardzo wygodne welurowe fotele,przednie z regulacją odcinka lędźwiowego. -Wspomaganie kierownicy. -Ogrzewane lusterka.
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu dla pasażerów dość dużo miejsca. Wygodne głębokie siedzenia. Korozja tylnych nadkoli.
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce tylne w tym roczniku jeszcze bębnowe, więc wymagają częstszego serwisowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ogólnie jest to trwałe i ekonomiczne auto.Warto zainwestować w dobrą inst. gazową.Codziennie dojeżdżam do pracy 15km, poza tym dużo jeżdżę (ok.25-30tyś.km rocznie) i auto jest bez zarzutu.Jak na opla blacha trzyma się dobrze
Opinia o układzie napędowym:
wersja 1.8 16V ze swoimi 115KM pozwala na normalne poruszanie się,ale chcąc jeżdzić dynamicznie trzeba często sięgać do lewarka zmiany biegów.Silnik zdecydowanie ożywa na wyższych obrotach,Co ciekawe nie wzrasta mocno zużycie paliwa!
Opinia o komforcie:
Całkiem dobre warunki do podróżowania,zarówno z tyłu,jak i z przodu
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni z przodu wystarczy,ale z tyłu przy maksymalnie cofniętych fotelach miejsca na nogi pozostaje niewiele.Aranżacja wnętrza w tym modelu własciwie nie istnieje
Opinia o układzie jezdnym:
dzielnie znosi polskie koleiny i pozarywane krawędzie jezdni,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Polecam, zmieniam teraz na vectre B ale tylkoz silnikiem 8 zaworowym
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elestyczny, trwaly , niezniszczalny i kompletnie bez awaryjny, mimo duzego przebiegu nie bierze oleju, za to spalanie jak w 2.0 i osiagi 1,6
Opinia o komforcie:
Super auto ale na trasy w miescie troche meczy ze wzgledu an gabaryty,
Opinia o nadwoziu:
Gigantyczny bagaznik, przewozilem tym autem wszsytko, nawet betoniarke
Opinia o układzie jezdnym:
Vectra sie prowadzi super, po wymianie amorkow i an sportowych oponach dzieki stabilizatorom montowanym przez Opla z przodu i z tylu jedzie jak po szynach, zdecydowanie lepiej niz np Astra, nawet Rover 216
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


nie dla mnie
Opinia o układzie napędowym:
mimo sporej mocy auto jedzie bardzo ociezale... było to moje najwolniejsze auto zaleta albo tez wada jest długie przełozenie 5ki 100km/h przy bardzo małych obrotach pozytywnie wpływa na spalanie na długiej trasie
Opinia o komforcie:
jak to doopowoz miekko i tapczanowato
Opinia o nadwoziu:
moja sztuka była troszke pognita ale ogolnie ok
Opinia o układzie jezdnym:
auto zdecydowanie za miekkie do dynamicznej jazdy
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
w ciągu roku zrobiłem 40 tyś kilometrów i ani razu nie naprawiałem samochodu:) tylko tankować i jeździć:D
Opinia o komforcie:
Bardzo komfortowe auto biorąc pod uwage dość stary rok produkcji samochód może konkurować z samochodami z wyższej półki:D
Opinia o układzie jezdnym:
Świetne autko doskonale sie prowadzi nie mam nic do zarzucenia:)
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 59.09% głosów 13
Raczej tak 22.73% głosów 5
Trudno powiedzieć 9.09% głosów 2
Raczej nie 4.55% głosów 1
Nie 4.55% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
6.5/10
Skrzynia biegów
6.9/10
Silnik
7.5/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.4/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
6.5/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
7.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Napęd 2
Spalanie 2
Wnętrze 1
Niezawodność 1
Układ jezdny 1
Nadwozie 1
Inne 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Spalanie 3
Wnętrze 2
Układ jezdny 1
Napęd 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986