Opinie o samochodach Peugeot 207

Liczba ocen: 23

Średnia ocena:

GwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdka

8.13

Peugeot 207 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz diesel

OSTATNIE OCENY PEUGEOT 207

Peugeot 207 speed 1.6 HDI 110KM 2007r. 40 000km

2009-07-08

Ogólna ocena:

Samochód godny polecenia. Dość drogi w lepszych wersjach, jednak jego sylwetka bije konkurencję na głowę. Dość tani serwis w porównaniu z markami japońskimi.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.6 HDI (110KM) to największy plus tego samochodu. Bardzo ekonomiczny ale przy tym dynamiczny. Spalanie w trasie rzędu 4,0-4,5 l/100km.
Opinia o komforcie:
W normie. Nic złego nie można powiedzieć.
Opinia o nadwoziu:
Jakość materiałów bije na kolana konkurencje. W lepszej wersji obicie deski i boczków drzwi i całe wykończenie jest jakby z klasy wyższej samochodu. dodatkowo nic nie skrzypi, puka, itp.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobry i bezpieczny w prowadzeniu. Zawieszenie dość twarde. » pełna opinia

Peugeot 207 NICE 1.4 1.4 16V 95KM 2008r. 6 000km

Marek Fedko2009-07-07

Ogólna ocena:

silnik 1.4 95KM mógłby mięc troszke więcej tych koników tak ze 110KM byłoby super
Opinia o układzie napędowym:
Fajny silnik troche pali ale nie zrobił nawet 10tys a po tym przebiegu spalanie spada i wiele osob w klubie 207 to potwierdza
Opinia o komforcie:
Bardzo dobrze wyciszony samochód :) i bardzo wygodny
Opinia o nadwoziu:
nic dodac nic ująć poza bagażnikiem który jak sie nie przesmaruje zamka to hałasuje
Opinia o układzie jezdnym:
Fajnie się jeździ ale cofanie tym autem to trzeba sobie naprawde wyćwiczyć » pełna opinia

Peugeot 207 van 1.4 hdi 70KM 2007r. 5 000km

2008-02-09

Opinia o układzie napędowym:
niestey, mam auto z dość słabym silnikiem - stąd nie wiem jak ocenić przyśpieszenie - jest takie jak się spodziewałam, ale generalnie to nędzne. Wiedziałam, co kupuję - więc powinnam napisać, że jest ok? czy jednak zgodzić się, że 15 sek do setki to dość marnie?
Opinia o komforcie:
ponieważ jest to van, dwuosobowy - pytanie o fotele tylne jest jakby na wyrost - niestety, nie wolno pozostawić pustego pola chyba? » pełna opinia

Peugeot 207 TRENDY 1.4 1,4 88KM 2007r. 9 500km

Wacław Jatczak2009-07-10

ciężko wchodzi wsteczny bieg
Opinia o komforcie:
po zimie przednie zawieszenie wydaje nieprzyjemne odgłosy przy skręcaniu, serwis narazie nie pomógł
Opinia o układzie jezdnym:
problem z parkowaniem przodem, niski zderzak » pełna opinia

Peugeot 207 TRENDY 1.4 88KM 2006r. 30 000km

Wacław Jatczak2011-02-13

Ogólna ocena:

w tej kasie samochód dość dobry
jak na tę klasę OK
Opinia o komforcie:
na nierównej drodze słaby komfort
bez większych zastrzeżeń
Opinia o układzie jezdnym:
pojazd prowadzi się bez problemów » pełna opinia

Peugeot 207 Sporty 1.6 HDI 90KM 2007r. 16 000km

2008-02-20

Ogólna ocena:

Dobry samochód dla niewielkiej rodziny, oszczędny i wygodny jak na rozmiary. Polecam.
Opinia o komforcie:
Troszkę zbyt miękkie zawieszenie jak na wersję Sporty. Wyciszenie dobre, oczywiscie przy predkościach powyżej 130 szeptana rozmowa nie wchodzi w grę ale nie trzeba krzyczeć.
Opinia o nadwoziu:
Ergomomia bez zastrzeżeń, dpora ilość schowków, bagażnik jak na taki mały samochód bez zastzreżeń, ilość miejsca na przednich fotelach super, gorzej z tyłu szczególnie gdy z przodu siedzą wysokie osoby.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie auta bez zastrzeżeń, nie ma problemów z parkowaniem, troszkę słaba widoczność do tyłu ale myśle że to kwestia przyzwyczajenia. » pełna opinia

Peugeot 207 1.6 95KM 2007r. 8 500km

Jerzy2008-02-10

Opinia o komforcie:
komfortowy dla kierowcy jak dla pasażerów. wygodne fotele z dostepem do wielu schowków
Opinia o nadwoziu:
Kobiece,przyjemne, nowoczesne, przestronne, ciepła bezowa kolorystyka
Opinia o układzie jezdnym:
Mały, przestrzenny, wygodny samochód dla kobiety. Dobrze trzyma sie drogi. Swietnie się prowadzi. Bardzo bezpieczny dla wszystkich pasażerów pomimo tego iz jest to samochod 3-drzwiowy. » pełna opinia

1 2 3 z 3

ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 207

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 52.17% głosów 12
Fotele przednie
8.7
Fotele tylne
7.7
Jazda z kompletem pasażerów
7.3
Niezawodność
7.0
Koszty napraw
5.8
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Napęd 3
Wentylacja i ogrzewanie 3
Inne 2
Nadwozie 2
Spalanie 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Inne 5
Spalanie 3
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 207 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Peugeot 307.

Peugeot

liczba głosów: 8

Peugeot 207 Sporty 1600 HDI 90KM 2007r. hatchback

Ocena ogólna

Układ napędowy
Do tego samochodu polecałbym jednak silnik ze 110 KM, choć i przy 90 KM można poszaleć. W porównaniu jednak z moim poprzednim samochodem (Peugeot 206 z dieslem 2.0 HDI 90 KM) potrzebuje wyższych obrotów żeby poczuć "wciskanie" w fotel. Nie ma jednak problemu z normalnym wyprzedzaniem.

Widoczność
Z przodu przeszkadzaja szerokie boczne słupki, widoczność do tyłu ograniczona (kwestia przyzwyczajenia), widoczność w lusterkach zadowalająca.

Komfort

Nadwozie

Wentylacja i ogrzewanie
Z uwagi na to że mam automatyczną klimatyzacje dwustrefową nie mam żadnych zastrzeżeń, jestem bardzo zadowolony.

Pełna opinia o Peugeot 207 Sporty 1600 HDI 90KM 2007r. hatchback »

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Elmen

liczba głosów: 5

Peugeot 207 presence 1400 16v 75KM 2007r. hatchback

Ocena ogólna
OD 30 LAT JEZDZE FIATAMI ROK TEMU ZDECYDOWALEM SIE NA ZMIANE MARKI. CZY DOBRZE ZROBILEM? ŁATWO SOBIE ODPOWIEDZIEC!

Układ napędowy

Komfort

Nadwozie

Naprawy
od roku jestem uzytkownikiem peugeota 207. przejechalem 5100 km. ostatnio mam z samochodem dosc duzy problem. w ramach gwarancji mechanicy bydgoskiego LION MOTORS probowali naprawic mi samochod. w koncu doszli do wniosku, ze powodem ubywania plynu chlodzacego jest pekniety blok silnika moj samochod stoi od tygodnia na podnosniku, dostalem zastepcze 107 peugeot w warszawie stwiedzil ze wymienia tylko blok nie caly silnik na nowy. (z nieoficjalnych zrodel wiem ze planowali "łatac" peknieta obudowe ). teraz chca naprawiec silnik w bydgoskim warsztacie. chcialbyjm wiedziec co sadzicie na temat i czy zdarzaly sie wczesniej takie wady fabryczne?? ja odwołuje sie od ich decyzji do prezesa zarzadu w warszawie bo nie zgadzam sie z tym zeby silnik nowego samochodu z fabryczna wada byl skaladany przez "bydgoskich fachowcow"ktorzy dopiero za 3 podejsciem zauwazyli ta wade. czekam na odpowiedzi KOSZT NAPRAWY TO PRZESZLO 10 TYSIECY

Elektryka/elektronika

Pełna opinia o Peugeot 207 presence 1400 16v 75KM 2007r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Peugeot 207: cabrio, coupe, hatchback, mini-van