Volkswagen Fox opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Fox spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Fox

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

8.67/10

Volkswagen Fox spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.75/6.50 -.--
trasa 5.85/5.50 -.--
cykl mieszany 6.25/7.70 -.--

Fox

OCENY VOLKSWAGENA FOX


Ogólna ocena:  

8/10


Dobre auto. Nowe troche drogie. Natomiast na rynku wtórnym rewelacyjny konkurent fiata pandy. Cena pdobna wyposażenie i jakość oraz komfort o niebo lepszy. Polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Do Polo silniczek za słaby. W Foxie sprawdza sie o niebo lepiej. Skrzynia dosyć precyzyjna. ABSy często łapią po wpadnięciu w dziurę więc trzba sie przyzwyczaić. Poza tym bez zarzutu. Mało pali, niezła dynamika, cisza.
Opinia o komforcie:
Auto ma tylko 4 fotele. Przód jak na ta klase auta barzdo wygodne (regulacja wysokości fotela na wysokość, komulmny kierownicy w 2 płaszczyznach). Z tyłu zaskaująco dużo miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Dużo schowków, półek, pojemniki na kubki. Tylna kanapa przesuwna pozwala powiększyć bagażnik w miarę potrzby. Troche twarde plasitki ale i tak bardoz pozytywne wrażenie.
Opinia o układzie jezdnym:
Spore rozmiary i wysokośc, bardzo czuły ABS. Parkowanie utrudnia wysoka linia okien.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
świetne przyspieszenie przy tak małej pojemności silnika, sprawdza się w każdym terenie, mały ale sprytny samochód.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN FOX

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 33.33% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.7/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
9.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Fox brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Polo.

  Volkswagen

  Fox

  Volkswagen

  Polo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Fox: coupe, hatchback

Volkswagen Fox: benzyna, benzyna+gaz

Volkswagen Fox: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Volkswagen Fox: 2006, 1991