Volkswagen Fox opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Fox spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Fox

Liczba ocen: 4

Średnia ocena: 8.00/10

Volkswagen Fox spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
6.97/6.50
-.--
trasa
6.07/5.50
-.--
cykl mieszany
6.50/7.70
-.--

Oceny VOLKSWAGENA FOX

Rafał2008-08-18

Ogólna ocena:

8/10

Dobre auto. Nowe troche drogie. Natomiast na rynku wtórnym rewelacyjny konkurent fiata pandy. Cena pdobna wyposażenie i jakość oraz komfort o niebo lepszy. Polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Do Polo silniczek za słaby. W Foxie sprawdza sie o niebo lepiej. Skrzynia dosyć precyzyjna. ABSy często łapią po wpadnięciu w dziurę więc trzba sie przyzwyczaić. Poza tym bez zarzutu. Mało pali, niezła dynamika, cisza.
Opinia o komforcie:
Auto ma tylko 4 fotele. Przód jak na ta klase auta barzdo wygodne (regulacja wysokości fotela na wysokość, komulmny kierownicy w 2 płaszczyznach). Z tyłu zaskaująco dużo miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Dużo schowków, półek, pojemniki na kubki. Tylna kanapa przesuwna pozwala powiększyć bagażnik w miarę potrzby. Troche twarde plasitki ale i tak bardoz pozytywne wrażenie.
Opinia o układzie jezdnym:
Spore rozmiary i wysokośc, bardzo czuły ABS. Parkowanie utrudnia wysoka linia okien.

Lucyna2011-10-23

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
świetne przyspieszenie przy tak małej pojemności silnika, sprawdza się w każdym terenie, mały ale sprytny samochód.

2016-08-17

Ogólna ocena:

6/10

Średnie oceny VOLKSWAGEN FOX

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 2
Raczej tak
50.00%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.8/10
Wyciszenie
5.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.5/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność
1
Wnętrze
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Fox brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Polo.

Volkswagen Fox

Volkswagen Fox

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Fox: coupe, hatchback

Volkswagen Fox: ,

Volkswagen Fox:

Volkswagen Fox: 2006, 1991