Volvo 850 opinie, oceny użytkowników, Volvo 850 spalanie diesel (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo 850

diesel

Liczba ocen: 13

Średnia ocena: 8.92/10

Volvo 850 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
8.17
trasa
-.--/-.--
6.27
cykl mieszany
-.--/-.--
7.17

Oceny VOLVO 850

2009-05-23

Ogólna ocena:

10/10

To mój siódmy samochód. Miałem 2 fiaty, bmw, 2 hondy, poloneza... Następne będzie volvo, z pewnością.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 140 km tdi - 5 cylindrów. pięknie gada (jak jest ciepły), wymaga tylko zabiegów konserwacyjnych i traktowania jak normalnego diesla - czyli brak kopania na zimno. Nie ma kłopotów z prędkością, wyprzedzaniem, jedyne ograniczenie to głowa kierowcy. nie jest to samochód (żadne volvo ...
Opinia o komforcie:
Głośno trochę przy prędkościach rzędu 140 - 160 km.h. Pasażerowie zadowoleni z przestrzeni i siedzeń.
Opinia o nadwoziu:
Karoseria świetnie zabezpieczona przed korozją, podobno nie dotyczy podwozia ani tylnej klapy:) i chyba tak jest. ergonomia szwedzka, trochę dziwnie to może wyglądać, ale jestem konserwatystą samochodowym i uważam, że kwadratowy samochód może mieć także nieco kwadratowy środek. i tyle.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód dla kogoś, kto ma już kilka lat prawo jazdy i wie, co się dzieje na drodze. Pakowny, stabilny, wygodny.

Łukasz2010-02-18

Ogólna ocena:

10/10

Uważam to za najlepsze autko jakie miałem do tej pory a było ich już kilka
Opinia o nadwoziu:
Jedyny mankament to słabej jakości cienki plastik przy samym podszybiu, który w czasie mrozów lubi pęknąć ale pęknięcie jest zazwyczaj praktycznie nie widoczne
Opinia o układzie jezdnym:
Wspaniałe auto rodzinne,duże, komfortowe, bezpiczne,praktycznie w porównaniu z innymi autami bezawaryjne

kryspin2009-04-26

Ogólna ocena:

9/10

850 diesel jest cool
Opinia o nadwoziu:
Samochód 13 letni i rdza wyłacznie drobne slady na przedniej masce
Opinia o układzie jezdnym:
Układ kierowniczy super jak na duże, długie i ciężkie auto. Łatwe w parkowaniu. ABS działa skutecznie i dobrze

2008-03-03

Ogólna ocena:

9/10

Bardzo dobrze wyposażony samochód,wysokiej jakości w stosunku do rocznika.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik z audi,sprawdzony,bardzo dobra wersja
Opinia o komforcie:
Super zawieszenie,w tym modelu trochę drogie wahacze przednie
Opinia o nadwoziu:
Wygodne,przestrzenne,lux
Opinia o układzie jezdnym:
Zwrotne,zgrabne

2009-07-15

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
ryk silnika wysokopreznego przy załaczaniu sie turbinki jest piekny to auto mozna polecic tylko trzeba znalezc zadbany egzemplarz;)
Opinia o komforcie:
z wyciszeniem troche słabiej ale to w niczym nie przeszkadza:)
Opinia o nadwoziu:
...
Opinia o układzie jezdnym:
...

Średnie oceny VOLVO 850

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
69.23%
głosów 9
Raczej tak
30.77%
głosów 4
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
9.2/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
9.1/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.8/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
3
Niezawodność
2
Napęd
2
Spalanie
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Spalanie
1
Awaryjność
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo 850 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo V70.

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo 850

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 47

Volvo 850 855 2500 tdi 140KM 1996r. kombi

Ocena ogólna

To mój siódmy samochód. Miałem 2 fiaty, bmw, 2 hondy, poloneza... Następne będzie volvo, z pewnością.

Układ napędowy

Silnik 140 km tdi - 5 cylindrów. pięknie gada (jak jest ciepły), wymaga tylko zabiegów konserwacyjnych i traktowania jak normalnego diesla - czyli brak kopania na zimno. Nie ma kłopotów z prędkością, wyprzedzaniem, jedyne ograniczenie to głowa kierowcy. nie jest to samochód (żadne volvo 850) dla leszcza, który chce poszpanować, bo się zabije i narobi jeszcze innym szkody.

Widoczność

Krowa, krowa. Ale jak pięknie manewruje! i wierzcie mi, małe samochody się chowają.

Komfort

Głośno trochę przy prędkościach rzędu 140 - 160 km.h. Pasażerowie zadowoleni z przestrzeni i siedzeń.

Nadwozie

Karoseria świetnie zabezpieczona przed korozją, podobno nie dotyczy podwozia ani tylnej klapy:) i chyba tak jest. ergonomia szwedzka, trochę dziwnie to może wyglądać, ale jestem konserwatystą samochodowym i uważam, że kwadratowy samochód może mieć także nieco kwadratowy środek. i tyle.

Układ jezdny

Samochód dla kogoś, kto ma już kilka lat prawo jazdy i wie, co się dzieje na drodze. Pakowny, stabilny, wygodny.

Naprawy

Koszty napraw są normalne lub średnie. To nie jest astra. A na częściach nie warto oszczędzać. Raz wymienione cokolwiek, służy 100 lat.

Wentylacja i ogrzewanie

Nie mam klimy, ale wentylacja jest bardzo dobra. ciekawe rozwiązania, sporo ich. długo się uczyłem ustawiania.

Elektryka/elektronika

Nie zgłaszam problemów, mimo poważnego przebiegu.

Zobacz również opinie:

Volvo 850: kombi, sedan (limuzyna)

Volvo 850: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo 850: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Volvo 850: 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992