Volvo XC 90 opinie, oceny użytkowników, Volvo XC 90 spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo XC 90

2004r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 8.83/10

Volvo XC 90 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
17.37/20.00
11.00
trasa
12.33/13.50
8.50
cykl mieszany
14.77/19.00
10.00

Oceny VOLVO XC 90

2011-02-15

Ogólna ocena:

9/10

Samochód bez większych wad.Wysokiej klasy komfort jazdy a w ciężkich warunkach zimowych-bardzo wysoki.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo dobrze sobie radzi z taką dużą masą.Przy włączonym radiu,gdyby nie obrotomierz to w ogóle nie wiedziałbym,że samochód zmienia biegi.
Opinia o komforcie:
Po prostu luksus.
Opinia o nadwoziu:
Jakość materiałów-skóry i plastików nieporównywalnie wyższa niż w innych markach.Stosunkowo niewiele miejsca na 6i7 fotelu.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód pięknie się prowadzi.Po prostu płynie po drodze

2010-10-22

Ogólna ocena:

8/10

luksusowy wielki samochód ogólnie oki!!
Opinia o układzie jezdnym:
auto naprawdę komfortowe choć trzeba się przyzwyczaić do charakterystycznej pracy zawieszebia (dość głośne) Dość dużo pali lpg po mieście 20l, ale na trasie potrafi 13l/100km wersje z USA są b. bogato wyposażone ja taki posiadam . Jest luksusowo!!!

2011-02-14

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dobry japonski konstrukcji kawasaki nie do zajechania skrzynia biegow brakuje przynajmniej 5 biegu
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi sie bardzo dobrze trudnosci przy parkowaniu w zatoce brak kamery lub czujnikow

2011-02-23

Ogólna ocena:

8/10

Auto jest naprawde super jedynie spalanie troche by moglo byc mniejsze,proponuje zalozyc inst.gazowa i koszty benzyny zmniejszaja sie prawie o polowe a przy takiej mocy nawet sie tego nie odczuje.

2010-07-06

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
super + takiego szukałem! polecam!

Średnie oceny VOLVO XC 90

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 4
Raczej tak
33.33%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.2/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.7/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.2/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Wnętrze
1
Układ jezdny
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Spalanie
2
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo XC 90 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X5.

Zobacz również opinie:

Volvo XC 90: kombi, terenowy, van

Volvo XC 90: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo XC 90: 2.4, 2.5, 2.9, 3.2, 4.4

Volvo XC 90: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003