Chrysler 300M opinie, oceny użytkowników, Chrysler 300M spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler 300M

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

8.82/10

Chrysler 300M spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.20/14.50 -.--
trasa 8.19/10.37 -.--
cykl mieszany 10.48/12.33 -.--

300M

OCENY CHRYSLERA 300M


Ogólna ocena:  

9/10


to jest moja ocena auta, które posiadam do moich potrzeb auto jest idealne, każdy ma inny gust, a jak wiadomo jednemu podoba się drugiemu nie , jednak zdecydowałem się na kupno chrylera 300m z powodu, iż korzystałem z takiego auta przy każdym pobycie w USA, jak i z wielu innych, jednak to a...
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dynamiczny , niejedno z eurpejskich aut nie ma takich osiągów...
Opinia o komforcie:
w moim aucie jest wszystko co potrzebne do komfortowej jazdy, tzn. pneumatyczne zawieszenie , el. fotele przednie z pogdrzewaniem i wentylacją, tylnie fotele nie mają el. regulacji bo jest naprawdę niepotrzebna posiadają też jak przednie wentylację , w aucie jest bardzo cicho " można roz...
Opinia o nadwoziu:
auto w środku bardzo duże i wygodne jak to amerykańskie auto, wszyskie przełączniki i panele sterowania w zasięgu ręki,nadwozie w moim aucie nie ma żadnych oznak korozji i tym podobnych rzeczy może ze względu iż nidy nie miało kolizji ani żadnych uszkodzeń,
Opinia o układzie jezdnym:
jak dla moich potrzeb super auto, fakt trochę więcej pali niż przeważające w naszym kraju 1.6 benzyna lub 1.9 disel ale mi nie nie przeszkadza , auto nadrabia to innymi swoimi właściwościami, których niestety nie mają auta europejski chodzi mi o komfort i wygodę,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


trudniej znaleźć miejsce do parkowania w centrum niż małym autkiem
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenie bardzo dobre szczególnie przydatne podczas wyprzedzania
Opinia o komforcie:
bardzo dobre wyciszenie auta - rozmowy można prowadzić szeptem podczas jazdy z dużą prędkością
Opinia o nadwoziu:
jest jedno miejsce szczególnie uczulone na korozję - niestety wynika to z procesu technologicznego - w modelu 300c zostało to opanowane przez producenta; wykończenie bardzo dobrą skórą - nie ma możliwości "przykleić się" do fotela
Opinia o układzie jezdnym:
dobry system parkowania ułatwia jego sprawne przeprowadzenie (szczególnie polecam ten z miarą odległości i sprawną akustyką - nie trzeba wówczas korzystać z lusterek wstecznych; prowadzenie auta bez zarzutu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Polecam dla ludzi ceniących sobie komfort jazdy
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest bardzo cichy, skrzynia automatyczna jest precyzyjna, choć mogłaby być bardziej agresywna, jak na swoją masę ma dobre przyśpieszenie na każdym biegu.
Opinia o komforcie:
Auto jest bardzo komfortowe, fotele są obszerne, nawet na bardzo długich trasach nie czuje się zmęczenia. Wyciszenie jest znakomite, w ogóle nie słychać silnika.
Opinia o nadwoziu:
Jak na tak duży samochód bagażnik jest mało ustawny i bardzo mały.
Opinia o układzie jezdnym:
poza problemami z parkowaniem,oczywiście ze względu na rozmiary, auto prowadzi się znakomicie, układ kierowniczy jest precyzyjny, 300M pewnie trzyma się drogi. Hamulce ok.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
3,5 Niezniszczalny motor!!! (tylko serwis na czas)
Opinia o komforcie:
Niema do czego się przyczepić!!!! a podgrzewanie foteli SSSuper!
Opinia o nadwoziu:
Trochę pryszcze wychodzą (jak są podrapania) a bagażnik BYDLE!!! znaczy wielki.
Opinia o układzie jezdnym:
Do tył trochę mała widoczność ale tylko przez jakiś czas jak pojeżdzisz jest ok.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Samochód bardzo ładny i przystępny cenowo w stosunku do konfortu jaki reprezentuje. Jednak mnie wykończył finansowo.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik to katastrofa w swojej emce wymieniłam ponieważ panewki sie zatarły. Ogólnie bardzo drogi w naprawach.
Opinia o komforcie:
Super! Komfort pierwsza klasa!
Opinia o nadwoziu:
Piękna bestia.
Opinia o układzie jezdnym:
Straszne problemu z hamulcami. Słabe hamowanie.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER 300M

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 90.91% głosów 10
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 9.09% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
9.5/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.2/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.8/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Niezawodność 4
Napęd 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Nic 2
Widoczność 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler 300M brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler 300C.

  Chrysler

  300M

  Chrysler

  300C

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze 300M

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 61

Chrysler 300M 3500 v6 253KM 1999r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
to jest moja ocena auta, które posiadam do moich potrzeb auto jest idealne, każdy ma inny gust, a jak wiadomo jednemu podoba się drugiemu nie , jednak zdecydowałem się na kupno chrylera 300m z powodu, iż korzystałem z takiego auta przy każdym pobycie w USA, jak i z wielu innych, jednak to auto przypadło mi do gustu,rozważałem też model 300C ale jest on w/g mnie trochę za bardzo "krzykliwy" i zauważyłem że ma on troszkę gorszy komfort podróżowania, odkąd mam swojego 300m przejechałem nim około 30000km bez najmniejszych awari, wymieniłem jednak końcówki drążka stablizujęcego z przodu, gdyż pojawił się lekki luz, praktycznie jeszcze nie odczuwalny ale wymieniłem koszt to 80pln za 1sztukę, myśle że w porównaniu z innymi autami nie duży wydatek

Układ napędowy
silnik bardzo dynamiczny , niejedno z eurpejskich aut nie ma takich osiągów...

Widoczność
gabaryty auta powodują mołe utrudnienia w cofaniu, z widocznością do przodu jest lepiej chociaż trzeba poznać auto , gdyż nie widać końca maski,

Komfort
w moim aucie jest wszystko co potrzebne do komfortowej jazdy, tzn. pneumatyczne zawieszenie , el. fotele przednie z pogdrzewaniem i wentylacją, tylnie fotele nie mają el. regulacji bo jest naprawdę niepotrzebna posiadają też jak przednie wentylację , w aucie jest bardzo cicho " można rozmawiać szeptem" nawet przy prędkościach powyżej 160km/h.

Nadwozie
auto w środku bardzo duże i wygodne jak to amerykańskie auto, wszyskie przełączniki i panele sterowania w zasięgu ręki,nadwozie w moim aucie nie ma żadnych oznak korozji i tym podobnych rzeczy może ze względu iż nidy nie miało kolizji ani żadnych uszkodzeń,

Układ jezdny
jak dla moich potrzeb super auto, fakt trochę więcej pali niż przeważające w naszym kraju 1.6 benzyna lub 1.9 disel ale mi nie nie przeszkadza , auto nadrabia to innymi swoimi właściwościami, których niestety nie mają auta europejski chodzi mi o komfort i wygodę,

Wentylacja i ogrzewanie
nigdy nie ma problemu z parowanie szyb ani tym podobnych rzeczy,

Pełna opinia o Chrysler 300M 3500 v6 253KM 1999r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Chrysler 300M: sedan (limuzyna)

Chrysler 300M: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler 300M: 2.7, 3.5

Chrysler 300M: 2003, 2001, 2000, 1999, 1998