Chrysler Town & Country opinie, oceny użytkowników, Chrysler Town & Country spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Town & Country

Liczba ocen: 23

Średnia ocena:

8.96/10

Chrysler Town & Country spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.29/16.31 -.--
trasa 10.19/12.39 -.--
cykl mieszany 12.07/14.09 -.--

Town & Country

OCENY CHRYSLERA TOWN & COUNTRY


Ogólna ocena:  

10/10


Idealny samochód rodzinny, szczególnie na długie trasy. Długotrwała jazda nie męczy ani kierowcy ani pasażerów, którzy przez przyciemnione szyby oglądają przesuwające się krajobrazy, sami natomiast są nie widoczni.
Opinia o układzie napędowym:
Automatyczna 5-cio biegowa skrzynia zmienia biegi prawie niezauważalnie przy wystarczających przyspieszeniach. Silnik pracuje bardzo cicho bez żadnego klekotania.
Opinia o komforcie:
Najlepsze resorowanie jest przy pełnym obciążeniu. Fotele przednie i środkowe typu "kapitańskiego" bardzo wygodne z opuszczanymi podłokietnikami.Te środkowe i tylna 3-osobowa kanapa chowane są w podłogę tworząc idealnie równą płaszczyznę.(spanie,transport dużych i długich ...
Opinia o nadwoziu:
Po złożeniu i zchowaniu w podłogę środkowych foteli i tylnej kanapy auto przekształca się w dużą i wygodną bagażówkę. Można aranżować wnętrze, chowając np. tylko tylną kanapę lub tylko środkowe fotele - otrzymujemy wtedy duży salonik dla 5 osób.
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie dosyć twarde, brak przechyłów na zakrętach, śwwietnie trzyma się nawierzchni, precyzyjny układ kierowniczy sterowany doskonałym wspomaganiem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Trudno szukać wad. Dewagacje nad wadami są raczej indywidualne.
Opinia o układzie napędowym:
Napęd tego samochodu jest rewelacyjny. Doskonale skonfigurowana skrzynia z silnikiem. Piękny pomruk i kultura pracy. Przyspiesza z każdej prędkości.No... 250 koni byłoby tym co jest wskazane.
Opinia o komforcie:
Auto z kompletem pasażerów i bagażami obniża komfort podróży- lekko buja na naszych drogach, na równych nawierzchniach jest ok. Fotele wygodne.Fotel kierowcy to tron. Wyciszenie ok.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko jest pod ręką. Materiały ok. nic dodać, nic ująć. Skórzana tapicerka wymaga pielęgnacji, wtedy cały czas pachnie nowością.
Opinia o układzie jezdnym:
Autko o bardzo dobrych parametrach. Ma skłonności do wyrzucania na zakrętach, le to jest van o wysoko osadzonym środku ciężkości. Zawieszenie dobrze wybiera nierówności i dziury. Hamulce bez zarzutu, nawet jak są rozgrzane. Do parkowania potrzebna wyobraźnia. Układ kierowniczy jest czuł...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Mówi się że"są Mercedesy i inne samochody " Można powiedzieć że jest chrysler Town & Country i są inne pojazdy naśladujące Vany
Opinia o układzie napędowym:
Mówi się że"są Mercedesy i inne samochody " Można powiedzieć że jest chrysler Town & Country i są inne pojazdy naśladujące Vany
Opinia o komforcie:
Mówi się że"są Mercedesy i inne samochody " Można powiedzieć że jest chrysler Town & Country i są inne pojazdy naśladujące Vany
Opinia o nadwoziu:
Mówi się że"są Mercedesy i inne samochody " Można powiedzieć że jest chrysler Town & Country i są inne pojazdy naśladujące Vany
Opinia o układzie jezdnym:
Mówi się że"są Mercedesy i inne samochody " Można powiedzieć że jest chrysler Town & Country i są inne pojazdy naśladujące Vany
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


części tanie i ogólno dostępne(tańszy w utrzymaniu od vw i mercedesa) spalanie w normie , komfort idealny , prowadzenie - bajka , pełna elektryka ,szybki demontarz siedzeń ,przestrzeń bagażowa extra , przyciemniane szyby , wszystkie europejczyki na szrot - brak porównania , tani w zakupie ...
Opinia o układzie napędowym:
BARDZO DYNAMICZNY SILNIK , MOC FANTASTYCZNA PRZY RUSZANIU I WYPRZEDZANIU , SKRZYNIA ELASTYCZNA , SPALANIE JAK NA PRAWIE 2 TONY I PRZY TAKIM SILNIKU REWELACYJNE
Opinia o komforcie:
BEZ KOMENTARZA !!!!!
Opinia o nadwoziu:
BEZ KOMENTARZA !!!!!!
Opinia o układzie jezdnym:
PIĘKNA JAZDA , TRZYMA SIĘ DROGI , KOMFORT 100% SŁYCHAĆ TYLKO DELIKATNY SZUM
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Chrysler Town&Country to jedyny prawdziwy Van ..... a potem długo długo nic
Opinia o układzie napędowym:
Chrysler Town&Country to jedyny prawdziwy Van ..... a potem długo długo nic
Opinia o komforcie:
Chrysler Town&Country to jedyny prawdziwy Van ..... a potem długo długo nic
Opinia o nadwoziu:
Chrysler Town&Country to jedyny prawdziwy Van ..... a potem długo długo nic
Opinia o układzie jezdnym:
Chrysler Town&Country to jedyny prawdziwy Van ..... a potem długo długo nic
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER TOWN & COUNTRY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 82.61% głosów 19
Raczej tak 8.70% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 4.35% głosów 1
Nie 4.35% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.3/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
9.6/10
Karoseria
9.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.9/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 9
Napęd 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Spalanie 1
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Inne 2
Awaryjność 2
Spalanie 2
Widoczność 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Town & Country brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Grand Voyager.

  Chrysler

  Town & Country

  Chrysler

  Grand Voyager

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Town & Country

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Damian

liczba głosów: 106

Chrysler Town & Country TOURING 3800 215KM 2006r. van

Ocena ogólna
Trudno szukać wad. Dewagacje nad wadami są raczej indywidualne.

Układ napędowy
Napęd tego samochodu jest rewelacyjny. Doskonale skonfigurowana skrzynia z silnikiem. Piękny pomruk i kultura pracy. Przyspiesza z każdej prędkości.No... 250 koni byłoby tym co jest wskazane.

Widoczność
Niezbędna wyobraźnia przy cofaniu. Zalecam montaż czujników cofania, oraz lusterek eliminujących martwe pole.

Komfort
Auto z kompletem pasażerów i bagażami obniża komfort podróży- lekko buja na naszych drogach, na równych nawierzchniach jest ok. Fotele wygodne.Fotel kierowcy to tron. Wyciszenie ok.

Nadwozie
Wszystko jest pod ręką. Materiały ok. nic dodać, nic ująć. Skórzana tapicerka wymaga pielęgnacji, wtedy cały czas pachnie nowością.

Układ jezdny
Autko o bardzo dobrych parametrach. Ma skłonności do wyrzucania na zakrętach, le to jest van o wysoko osadzonym środku ciężkości. Zawieszenie dobrze wybiera nierówności i dziury. Hamulce bez zarzutu, nawet jak są rozgrzane. Do parkowania potrzebna wyobraźnia. Układ kierowniczy jest czuły i precyzyjny.

Naprawy
Koszty napraw są niewielkie.

Wentylacja i ogrzewanie
Ciepło i zimno robi się w mig. Ja mam 3 strefy climatronic.

Elektryka/elektronika
Nic się nie psuje, wszystko działa.

Pełna opinia o Chrysler Town & Country TOURING 3800 215KM 2006r. van »

Zobacz również opinie:

Chrysler Town & Country: mini-van, van

Chrysler Town & Country: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler Town & Country: 3.3, 3.8

Chrysler Town & Country: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 1999, 1996, 1995