Mazda 323F opinie, oceny użytkowników, Mazda 323F spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda 323F

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

7.57/10

Mazda 323F spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.55/12.15 6.80
trasa 6.63/9.00 5.10
cykl mieszany 7.63/10.15 5.90

323F

OCENY MAZDY 323F


Ogólna ocena:  

9/10


zalety: zrywny, iskierka, auto z duszą, nie zawiódł mnie nigdy w zimie - zawsze odpalił, trzyma się drogi, proste i ładne wnętrze, nie gnije, super skręt, kierownica chodzi rewelacyjnie wady: czasem ciężko znaleźć części lub są drogie, auto nie lubi ciężaru - typowo dwuosobowe auto
Opinia o układzie napędowym:
Na pierwszym biegu nie da się "toczyć" np. w korku, a na drugim biegu przygasa. Poza tym wszystko w porządku
Opinia o nadwoziu:
Jeżeli chodzi o karoserię to pierwsze malutkie ognisko przy tej małej szybie z tyłu (zaraz za tylnią boczną szybą), poza tym zdrowe
Opinia o układzie jezdnym:
Parkowanie tym autem to czysta przyjemnosc, auto ma genialny skręt
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ogólnie autko godne polecenia, zarówno wizualnie jak i mechanicznie nie tuzinkowe więc może dać sporo radości.
Opinia o układzie napędowym:
silnik umiarkowany, ale do przetrawienia
Opinia o komforcie:
dość twarde zawieszenie, dobre na dobrej nawierzchni, ale nasze drogi w większości jakie są wiemy dlatego często jest niekomfortowo :(
Opinia o układzie jezdnym:
Niestety jak w każdej Mazdzie 323f widoczność do tyłu ograniczona, ale z reguły jeździmy do przodu :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Gdyby nie nadkola, auto perfekt nic dodać , nic ująć super.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo zrywny, średniaczek do miasta i na trasy
Opinia o nadwoziu:
Mankament rdza tylne nadkola , pozatym ok
Opinia o układzie jezdnym:
rewelacja
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło by być lepiej
Opinia o układzie napędowym:
Oby tak dalej
Opinia o komforcie:
Silnik mógłby pracować ciszej
Opinia o nadwoziu:
Wszystko OK tylko ciągła walka z rdzą na nadwoziu
Opinia o układzie jezdnym:
Nie jest żle
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

3/10


Bardzo średni, może dobry dla emerytów.
Opinia o układzie jezdnym:
Brak wspomagania i trochę ponad 70 KM powodują, że jest to auto dla emerytów i pozbawiają frajdy z jazdy. Duże spalanie.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY MAZDA 323F

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 57.14% głosów 4
Raczej tak 28.57% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 14.29% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
7.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
6.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.6/10
Wyciszenie
5.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.1/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
5.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
6.9/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.9/10
Elektronika
8.1/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Niezawodność 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Nadwozie 2
Komfort jazdy 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda 323F brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.

  Mazda

  323F

  Ford

  Focus

Zobacz również opinie:

Mazda 323F: hatchback

Mazda 323F: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mazda 323F: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Mazda 323F: 2003, 2001, 1999, 1998, 1997