Mazda MX-5 opinie, oceny użytkowników, Mazda MX-5 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda MX-5

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.50/10

Mazda MX-5 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.50/-.-- -.--
trasa 7.50/-.-- -.--
cykl mieszany 8.90/-.-- -.--

MX-5

OCENY MAZDY MX-5


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
skrzynia biegów świetna , fajne przełożenia ,precyzyjna. z racji slabej elastycznosci musimy czesciej zmieniac biegi - przy takich przelozeniach daje to sporo frajdy.
Opinia o komforcie:
mialem 17 stki wiec sila rzeczy resorowanie w tym samochodzie to czysta abstrakcja. Fotele w miare wygodne, dobre trzymanie boczne , wyciszenie tak jak w kazdym innym cabrio :)
Opinia o nadwoziu:
samochod 2 osobowy - ilosc miejsca wystarczajaca ( o ile nie masz wiecej niz 180 cm i 85 kg :) ). ergonomia typowo japonska - na najwyzszym poziomie. bagaznik symboliczny. Materialy jakosciowo ok. karoseria zabezpieczona perfekcyjnie
Opinia o układzie jezdnym:
samoochod prowadzi sie jak gokart =, osobiscie wydaje mi sie ze moglby miec lepsze hamulce ( nie mowie ze byly zle - moze to tylko kwestia zuzytych amorków). Z racji dachu cabrio parkowanie rewelacyjnie latwe , z zalozonym dachem treche gorzej ale bez tragedii. Jazda tym samochodem po krętej dr...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Swietne auto-zabawka dla nie posiadajacych rodziny lub jako drugie auto dla przyjemnosci...
Opinia o układzie napędowym:
Rewelacja! Marzenie. Jak na taka pojemnosc nie ma sobie rownych...
Opinia o komforcie:
Foteli tylnych brak. Jesli chodzi o wyciszenie - no coz to sportowe cabrio wiec slychac wiele ale raczej same przyjemne dzwieki... Jak na sportowy samochod zadziwiajaco komfortowe zawieszenie!
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni z tylu brak. Wszystko bardzo proste i ergonomiczne... Dla ludzi - pod reka. Bagaznik malutki. Wchodzi 1 duzy plecak i 2 reklamowki (moze przesadzam ale nie bardzo). Wykonczenie w srodku boskie. Bez zastrzezen.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie bosko niczym Porsche czy Ferrari szczegolnie na prostej drodze. Trzyma sie drogi jak przyklejony. Z parkowaniem super przy otwartym dachu. Przy zamknietym widocznosc ograniczona w dosc duzym stopniu (tylko mala szybka z tylu).
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY MAZDA MX-5

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
6.5/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
3.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
0.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
2.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
2.5/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.5/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
7.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda MX-5 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Barchetta.

  Mazda

  MX-5

  Fiat

  Barchetta

Najciekawsza opinia użytkownika o Mazdzie MX-5

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 20

Mazda MX-5 1600 110KM 2000r. cabrio

Układ napędowy
skrzynia biegów świetna , fajne przełożenia ,precyzyjna. z racji slabej elastycznosci musimy czesciej zmieniac biegi - przy takich przelozeniach daje to sporo frajdy.

Widoczność
bez dachu - wiadomo \\, rerwlacja. z dachem troche gorzej , ale nie jest zle

Komfort
mialem 17 stki wiec sila rzeczy resorowanie w tym samochodzie to czysta abstrakcja. Fotele w miare wygodne, dobre trzymanie boczne , wyciszenie tak jak w kazdym innym cabrio :)

Nadwozie
samochod 2 osobowy - ilosc miejsca wystarczajaca ( o ile nie masz wiecej niz 180 cm i 85 kg :) ). ergonomia typowo japonska - na najwyzszym poziomie. bagaznik symboliczny. Materialy jakosciowo ok. karoseria zabezpieczona perfekcyjnie

Układ jezdny
samoochod prowadzi sie jak gokart =, osobiscie wydaje mi sie ze moglby miec lepsze hamulce ( nie mowie ze byly zle - moze to tylko kwestia zuzytych amorków). Z racji dachu cabrio parkowanie rewelacyjnie latwe , z zalozonym dachem treche gorzej ale bez tragedii. Jazda tym samochodem po krętej drodze to rozkosz dla ciala i umyslu :)

Naprawy
wlasciwie brak zamienników , czesci uzywane drogie ale samochod jest raczej bezobslugowy.

Wentylacja i ogrzewanie
ogrzewanie rewelacyjne. w zime mozna spokojnie jezdzic bez dachu :)

Elektryka/elektronika
jedyny mankament mazdy to uklad elektryczny - ciagle problemy z cewkami zaplonowymi. droga sprawa niestety. poza tym nic sie nie dzieje

Pełna opinia o Mazda MX-5 1600 110KM 2000r. cabrio »

Zobacz również opinie:

Mazda MX-5: cabrio, coupe cabrio

Mazda MX-5: benzyna

Mazda MX-5: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Mazda MX-5: 2000, 1996