Toyota Avalon opinie, oceny użytkowników, Toyota Avalon spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Avalon

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 9.67/10

Toyota Avalon spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.12/14.00
-.--
trasa
8.66/9.00
-.--
cykl mieszany
10.46/11.00
-.--

Oceny TOYOTY AVALON

2010-01-12

Ogólna ocena:

9/10

Avalon...Powiem krótko.Wcześniej nie widziałem innej marki poza Mercedesem i Audi.Dziś po 2 latach eksploatacji Toyoty Avalon mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć iż niezmiernie współczuję sympatykom niemieckich wozów (Audi,VW,Mercedes).Nie mam zamiaru nikogo jednak uświadamia...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacyjny!!! Moc i ekonomia. POWER
Opinia o komforcie:
OK
Opinia o nadwoziu:
Fotele przednie mogły by się odówać troszęczke dalej do tyłu.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto ma bardzo mały promień skrętu co utrudnia parkowanie. Jednakże to jeden z niewielu mankamentów.

2010-02-19

Ogólna ocena:

10/10

Bardzo wygodny dynamiczny przynosi kierującemu bardzo dużo miłych wrażeń i przyjemności z jazdy gorąco polecam.
Opinia o układzie napędowym:
duza dynamika
Opinia o komforcie:
fotele bardzo dobrze wyprofilowane pozwalaja na wygodna jazde przez dlugi czas.
Opinia o nadwoziu:
wygodne i przestronne
Opinia o układzie jezdnym:
super hamulce

darek2015-02-10

Ogólna ocena:

10/10

chlopaki za odry to jest dlawas wzor do nasladowania
Opinia o komforcie:
niespotykany komfort szczegolnie z tylu

Średnie oceny TOYOTA AVALON

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 6
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.8/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.8/10
Elektronika
9.7/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
7.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Inne
1
Napęd
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Avalon brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Legend.

Toyota Avalon

Toyota Avalon

Honda Legend

Honda Legend

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Avalon

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 95

Toyota Avalon 3000 200KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Avalon...Powiem krótko.Wcześniej nie widziałem innej marki poza Mercedesem i Audi.Dziś po 2 latach eksploatacji Toyoty Avalon mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć iż niezmiernie współczuję sympatykom niemieckich wozów (Audi,VW,Mercedes).Nie mam zamiaru nikogo jednak uświadamiać na siłę, niechaj dalej żyją w zakłamaniu :-)))) Toyota Avalon= komfort,niezawodność,ekonomia i power.Jedynym mankamentem auta jest dostępność do części zamiennych.Co prawda auto jest bezawaryjne jeśli chodzi o elektrykę,silnik i skrzynię biegów natomiast części eksploatacyjne typu klocki,amortyzatory i końcówki zawiwszenia trzeba co jakiś czas wymieniać. POLECAM

Układ napędowy

Silnik rewelacyjny!!! Moc i ekonomia. POWER

Widoczność

Widoczność z przodu bez zastrzerzeń. Z tyłu ciut gorzej.

Komfort

OK

Nadwozie

Fotele przednie mogły by się odówać troszęczke dalej do tyłu.

Układ jezdny

Auto ma bardzo mały promień skrętu co utrudnia parkowanie. Jednakże to jeden z niewielu mankamentów.

Naprawy

Troszkę mała dostępność do części zamiennych.

Wentylacja i ogrzewanie

Auto grzeje już po kilku minutach jazdy,klima też bez zarzutów.

Elektryka/elektronika

Jak przystało na JAPAN bezawaryjnie.

Zobacz również opinie:

Toyota Avalon: sedan (limuzyna)

Toyota Avalon: benzyna, benzyna+gaz

Toyota Avalon: 3.0, 3.5

Toyota Avalon: 2007, 2006, 1995