Toyota Avalon opinie, oceny użytkowników, Toyota Avalon spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Avalon

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

9.67/10

Toyota Avalon spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.12/14.00 -.--
trasa 8.66/9.00 -.--
cykl mieszany 10.46/11.00 -.--

Avalon

OCENY TOYOTY AVALON


Ogólna ocena:  

9/10


Avalon...Powiem krótko.Wcześniej nie widziałem innej marki poza Mercedesem i Audi.Dziś po 2 latach eksploatacji Toyoty Avalon mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć iż niezmiernie współczuję sympatykom niemieckich wozów (Audi,VW,Mercedes).Nie mam zamiaru nikogo jednak uświadamia...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacyjny!!! Moc i ekonomia. POWER
Opinia o komforcie:
OK
Opinia o nadwoziu:
Fotele przednie mogły by się odówać troszęczke dalej do tyłu.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto ma bardzo mały promień skrętu co utrudnia parkowanie. Jednakże to jeden z niewielu mankamentów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo wygodny dynamiczny przynosi kierującemu bardzo dużo miłych wrażeń i przyjemności z jazdy gorąco polecam.
Opinia o układzie napędowym:
duza dynamika
Opinia o komforcie:
fotele bardzo dobrze wyprofilowane pozwalaja na wygodna jazde przez dlugi czas.
Opinia o nadwoziu:
wygodne i przestronne
Opinia o układzie jezdnym:
super hamulce
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


chlopaki za odry to jest dlawas wzor do nasladowania
Opinia o komforcie:
niespotykany komfort szczegolnie z tylu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Ogólna ocena:  

9/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY TOYOTA AVALON

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 6
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.8/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.8/10
Elektronika
9.7/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
7.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Spalanie 1
Inne 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Avalon brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Legend.

  Toyota

  Avalon

  Honda

  Legend

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Avalon

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Kacper

liczba głosów: 93

Toyota Avalon 3000 200KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Avalon...Powiem krótko.Wcześniej nie widziałem innej marki poza Mercedesem i Audi.Dziś po 2 latach eksploatacji Toyoty Avalon mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć iż niezmiernie współczuję sympatykom niemieckich wozów (Audi,VW,Mercedes).Nie mam zamiaru nikogo jednak uświadamiać na siłę, niechaj dalej żyją w zakłamaniu :-)))) Toyota Avalon= komfort,niezawodność,ekonomia i power.Jedynym mankamentem auta jest dostępność do części zamiennych.Co prawda auto jest bezawaryjne jeśli chodzi o elektrykę,silnik i skrzynię biegów natomiast części eksploatacyjne typu klocki,amortyzatory i końcówki zawiwszenia trzeba co jakiś czas wymieniać. POLECAM

Układ napędowy
Silnik rewelacyjny!!! Moc i ekonomia. POWER

Widoczność
Widoczność z przodu bez zastrzerzeń. Z tyłu ciut gorzej.

Komfort
OK

Nadwozie
Fotele przednie mogły by się odówać troszęczke dalej do tyłu.

Układ jezdny
Auto ma bardzo mały promień skrętu co utrudnia parkowanie. Jednakże to jeden z niewielu mankamentów.

Naprawy
Troszkę mała dostępność do części zamiennych.

Wentylacja i ogrzewanie
Auto grzeje już po kilku minutach jazdy,klima też bez zarzutów.

Elektryka/elektronika
Jak przystało na JAPAN bezawaryjnie.

Pełna opinia o Toyota Avalon 3000 200KM 1995r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Toyota Avalon: sedan (limuzyna)

Toyota Avalon: benzyna, benzyna+gaz

Toyota Avalon: 3.0, 3.5

Toyota Avalon: 2007, 2006, 1995