Hyundai Atos opinie, oceny użytkowników, Hyundai Atos spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Atos

Liczba ocen: 19

Średnia ocena:

8.00/10

Hyundai Atos spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.43/7.30 -.--
trasa 5.41/6.40 -.--
cykl mieszany 5.94/6.83 -.--

Atos

OCENY HYUNDAIA ATOS


Ogólna ocena:  

9/10


Nie daje 10 tylko z powodu tych łożysk ale takto świetne autko naprawde miastoodporny wygląd mi też przpadł bardzo do gustu pojemny cihy i mało awaryjny a także koszt serwisowania nie jest wygórowany
Opinia o układzie napędowym:
silnik dosc elastyczny dobrze przyspiesza ale w predkosciach miejskich w trasie trwa to troche dluzej i przy wyzszych predkosciach troche go slychac ale w miescie praktyche wogole dynamiczny i bez awaryjny
Opinia o komforcie:
tak jak pisałemzaiweszenie trwale ale ze zwzgledu na gabaryty autka czuc nierownosci z obciazeniem moze troche mniej przednie fotele wygodne z tyl zas troche dziwnie sie siedzi jakos wyzej no nie wiem nie przyzwyczajony jestem jazda z kompletem pasazerow nie robi mu problemu co do wyciszenia t...
Opinia o nadwoziu:
z przodu wystarczy miejsca nawet dla wysokich z tyl juz troche gorzej co do obslugi wszystko jest tam gdzie powinno bagaznik rewelka pakowny co do materialow to mogly by byc duzo lepsze ale tragedi nie ma lepsze niz we fiatach z tego rocznika ale dosc szybko widac znaki zuzycia
Opinia o układzie jezdnym:
Atos prowadzi sie swietnie no wiadomo sa auta lepsze ale w tej klasie nie znajdzie sie nic duzo lepszego twarde zawieszenie dodam ze trwałe (poza łożyskami w kołach)dosc dobrze trzyma sie drogi ale w zakretach lepiej noge zdjac z gazu jest wysoki i przez to moze troche nie stabilny w zakret...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


typowe auto do miasta i na niedalekie wyjazdy ekonomiczne nie stwarzające wielu problemów no i bardziej pakowne aniżeli matiz tico i seicento
Opinia o układzie napędowym:
przy prędkości 75 km/h na 5-biegu zbiera się całkiem nieźle, silnik pracuje dobrze bez problemów w czasie całej eksploatacji przyspiesza równo w całym zakresie obrotów przy ok 45000 oberwany lewarek zmiany biegów
Opinia o komforcie:
jak na samochód tego typu komfort jazdy zadowalający z kompletem pasażerów trochę ciasno powyżej 100km/h nadmierny hałas
Opinia o nadwoziu:
z przodu jak w busie z tyłu gorzej brak schowka w przednich drzwiach pasażera tapicerka średnia jakość ale wytrzymała jakość karoserii i powłok lakierniczych całkiem przyzwoita jak na 9-latka parkowanego pod niebem niema śladu korozji gorzej z podwoziem korozja zeżarła sanki pod silni...
Opinia o układzie jezdnym:
bez wspomagania prowadzi się dobrze(uwaga na boczny wiatr), nie ma problemów z parkowaniem, trochę kłopotów z hamulcami (korozja zacisków i klocków)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Autko bardzo wszechstronne i uniwersalne a dzięki temu że wysokie łatwe do wsiadania.Dla starszych lub wysokich osób rewelacja.
Opinia o układzie napędowym:
W skrzyni potrafią się trafić usterki a serwisy niezawsze ;potrafią przedstawić diagnozę- a to kosztuje niestety!
Opinia o komforcie:
Autka te nowe są bardzo sztywne.Koreańczycy nie wzięli pod uwagę że u nas są dziury!Jak się amorki wyrobią to dużo lepiej!
Opinia o nadwoziu:
Stylista zepsuł przód a reszta ładna!
Opinia o układzie jezdnym:
Pod tym względem naprawdę extra-serwo uważam za niepotrzebne w tym aucie!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Z autka jestem bardzo zadowolony. Nigdy ale to przenigdy mnie nie zawiódł. Spalanie bardzo małe i to jest plus bo musze dojeżdzac do szkoly 30 km. Co do łożysk to wymieniłem je dopiero 3 miesiace temu bo do tamtej pory nie gwizdaly. I mysle ze posłuzy mi jeszcze z 5 lat bo to jest jeden z na...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


auto mało stabilne podczas wiatru, silnik wrażliwy na jakoś paliwa, a szczególnie LPG, w nadwoziu można przewieś naprawdę duże i ciężkie gabaryty
Opinia o układzie napędowym:
słaba dynamika na 1 i 2 biegu
Opinia o komforcie:
dobre wyciszenie, ale do prędkości 95km/h
Opinia o nadwoziu:
bardzo proste i praktyczne nadwozie karoseria brak śladów korozji
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania uzależnia prowadzenie od rodzaju opon
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI ATOS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.68% głosów 14
Raczej tak 26.32% głosów 5
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.4/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
7.1/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
7.2/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
6.2/10
Przyspieszenie 60-120km
5.7/10
Przyspieszenie 80-120km
5.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.3/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
6.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
6.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
6.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.6/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.6/10
Elektronika
3.5/10
Naprawy
Niezawodność
4.1/10
Koszty napraw
3.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 7
Spalanie 3
Napęd 3
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 2
Inne 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai Atos brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Agila.

  Hyundai

  Atos

  Opel

  Agila

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Atos

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 20

Hyundai Atos 1000 0KM 1999r. mini-van

Ocena ogólna
typowe auto do miasta i na niedalekie wyjazdy ekonomiczne nie stwarzające wielu problemów no i bardziej pakowne aniżeli matiz tico i seicento

Układ napędowy
przy prędkości 75 km/h na 5-biegu zbiera się całkiem nieźle, silnik pracuje dobrze bez problemów w czasie całej eksploatacji przyspiesza równo w całym zakresie obrotów przy ok 45000 oberwany lewarek zmiany biegów

Komfort
jak na samochód tego typu komfort jazdy zadowalający z kompletem pasażerów trochę ciasno powyżej 100km/h nadmierny hałas

Nadwozie
z przodu jak w busie z tyłu gorzej brak schowka w przednich drzwiach pasażera tapicerka średnia jakość ale wytrzymała jakość karoserii i powłok lakierniczych całkiem przyzwoita jak na 9-latka parkowanego pod niebem niema śladu korozji gorzej z podwoziem korozja zeżarła sanki pod silnik i skorodowały mocowania wahaczy klamki zewnętrzne wszystkie się połamały no i szare plastiki zderzaków i listew wyblakły

Układ jezdny
bez wspomagania prowadzi się dobrze(uwaga na boczny wiatr), nie ma problemów z parkowaniem, trochę kłopotów z hamulcami (korozja zacisków i klocków)

Wentylacja i ogrzewanie
bez zastrzeżeń a jak za mało świeżego powietrza to są okna

Pełna opinia o Hyundai Atos 1000 0KM 1999r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Hyundai Atos: hatchback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Hyundai Atos: benzyna, benzyna+gaz

Hyundai Atos: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Hyundai Atos: 2005, 2002, 2001, 2000, 1999