Hyundai Galloper opinie, oceny użytkowników, Hyundai Galloper spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Galloper

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 7.80/10

Hyundai Galloper spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
10.00
trasa
-.--/-.--
8.50
cykl mieszany
-.--/-.--
9.25

Oceny HYUNDAIA GALLOPER

2011-02-13

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Nie jest to samochód wyścigowy, wolno się rozpędza i nie jest zbyt cichy, ale te niedogodności rekompensowane są przez niezawodność i elastyczność
Opinia o komforcie:
komfort jazdy jest przyzwoity, nie jest to jednak limuzyna i samochód nie został zaprojektowany z myślą o maksymalnej wygodzie pasażerów. Na drodze powyżej 100 km/h w porównaniu z samochodem osobowym jest głośny za to w terenie komfort jest nieporównywalny, jedzie płynnie pięknie amorty...
Opinia o nadwoziu:
są rożne wersje lepiej lub gorzej (oszczędniej ) wykończone, każda jednak na przyzwoitym poziomie biorąc pod uwagę, że jest to samochód terenowy z prawdziwego zdarzenia
Opinia o układzie jezdnym:
Prawdziwy samochód terenowy, bez zbędnych wygód ale posiadający podstawowe cechy samochodu osobowego średniej klasy regulację elektryczną reflektorów, centralny zamek, elektrycznie otwierane szyby, hak holowniczy. Wersja duńska ponadto posiada ogrzewanie postojowe typu webasto z programator...

2011-03-20

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o nadwoziu:
co do siedzeń to mogli się postarać
Opinia o układzie jezdnym:
Autko jak na moje potrzeby w normie pakuje cały materiał na robote bez problemu.silniczek z mitsubiszi,pali mniej nisz orginał ok 9,5 do 10 litrów jeżdżąc do pracy nie żyłując silnika

Dariusz Świątek2008-03-28

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
Ja terenówka
Opinia o układzie jezdnym:
jak to terenówka ma swoje plusy i minusy, mnie nigdy nie zawiódł,szczególne walory widać w czasie śnieżnej zimy, spalanie też w normie średnio 10 literków, ta wersja jest wg opinii znajomych pomimo że ma niektóre podzespoły od Pajero jest dużo trwalasza szczególnie mocniejsze jest nad...

Barbara2016-07-21

Ogólna ocena:

8/10

Super samochód dla miłośników jazdy w terenie !

Średnie oceny HYUNDAI GALLOPER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
40.00%
głosów 2
Raczej tak
60.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
6.8/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
3.8/10
Przyspieszenie 60-120km
6.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
7.2/10
Fotele tylne
6.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
5.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
6.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.4/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.8/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
2
Nic
1
Niezawodność
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Hyundai Galloper brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Pajero.

Hyundai Galloper

Hyundai Galloper

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Galloper

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 57

Hyundai Galloper long 2500 2.5 TD 105KM 2000r. terenowy

Układ napędowy

Nie jest to samochód wyścigowy, wolno się rozpędza i nie jest zbyt cichy, ale te niedogodności rekompensowane są przez niezawodność i elastyczność

Widoczność

samochód pomimo przestarzałego kształtu i prostej linii nadwozia skonstruowany jest tak że zapewnia maksymalna widoczność dla kierowcy, duże regulowane elektrycznie lusterka dają komfort widoczności zarówno na drodze jak i w terenie, szczególnie przy cofaniu i parkowaniu

Komfort

komfort jazdy jest przyzwoity, nie jest to jednak limuzyna i samochód nie został zaprojektowany z myślą o maksymalnej wygodzie pasażerów. Na drodze powyżej 100 km/h w porównaniu z samochodem osobowym jest głośny za to w terenie komfort jest nieporównywalny, jedzie płynnie pięknie amortyzuje nierówności

Nadwozie

są rożne wersje lepiej lub gorzej (oszczędniej ) wykończone, każda jednak na przyzwoitym poziomie biorąc pod uwagę, że jest to samochód terenowy z prawdziwego zdarzenia

Układ jezdny

Prawdziwy samochód terenowy, bez zbędnych wygód ale posiadający podstawowe cechy samochodu osobowego średniej klasy regulację elektryczną reflektorów, centralny zamek, elektrycznie otwierane szyby, hak holowniczy. Wersja duńska ponadto posiada ogrzewanie postojowe typu webasto z programatorem bardzo przydatne w zimie. Silnik wykonany na licencji Mitsubihi. Świetnie spisuje się w terenie, ma duży pojemny bagażnik. W moim przypadku nie wymagał żadnych napraw przez 3 lata, rewelacyjnie działający silnik (odpala w każdych warunkach po jednym obrocie wałem. Wszędzie wjedzie i zewsząd wyjedzie przy użyciu napędów terenowych. Polecam

Naprawy

oprócz normalnie zużywających się elementów typu klocki hamulcowe dotychczas nie wymagał żadnych napraw

Elektryka/elektronika

Nigdy nie miałem problemów z elektroniką, której z resztą nie ma zbyt wiele, większość rozwiązań to połączenia mechaniczne (dźwigniowe). Elektryczne są tylko szyby lusterka i siłowniki poziomu przednich świateł

Zobacz również opinie:

Hyundai Galloper: terenowy

Hyundai Galloper: olej napędowy, turbo diesel

Hyundai Galloper: 2.5

Hyundai Galloper: 2000, 1999, 1998