Hyundai Pony opinie, oceny użytkowników, Hyundai Pony spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Pony

Liczba ocen: 15

Średnia ocena: 7.67/10

Hyundai Pony spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.02/9.75
-.--
trasa
6.63/8.10
-.--
cykl mieszany
7.37/8.63
-.--

Oceny HYUNDAIA PONY

2011-02-15

Ogólna ocena:

8/10

Auto godne polecenia jako pierwszy samochód dla świeżo upieczonego kierowcy, bądź po prostu dla mniej zamożnego człowieka, który ponad wygodę i właściwości jezdne ceni sobie koszta eksploatacji.
Opinia o układzie napędowym:
Auto bardzo elastyczne. Zbiera się na każdym biegu. Jadąc na piątym biegu około 60km/h można spokojnie przyśpieszać.
Opinia o komforcie:
Jadąc samemu bądź w dwójkę komfort jazdy jest zadowalający, natomiast z kompletem pasażerów (4 osoby) jest niezbyt dobrze, dlatego nie warto wyruszać w piątkę. Fotele tylne są bardzo wygodne, natomiast przednie w miarę wygodne. Wyciszenie auta jest na dobrym poziomie (jak na 91 rok), mo...
Opinia o nadwoziu:
W Hyundai Pony przestrzeni z przodu jest wystarczająco. Ja mierząc 190cm spokojnie zasiadam za kierownicą. Gorzej z przestrzenią z tyłu. Za mną już nikt nie usiądzie. Bagażnik jest duże jak na tych rozmiarów auto. Jakość materiałów i wykończenia jak na tamte lata nie pozostawia wiele...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto nie posiada zbyt mocnych hamulców przez co jazda około 130-140km/h staje się niebezpieczna. Samochód jest bardzo lekki, więc trzeba uważać na podmuchy i na zakrętach przy wyższych prędkościach.

2009-07-10

Ogólna ocena:

10/10

Jedno z najbardziej udanych aut jakie miałem
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest chyba najlepszą stroną samochodu zarówno pod względem niezawodności, jak i elastyczności. Wydzieranie simeringów na wale powoduje wycieki oleju i uślizgi sprzęgła. Skrzynia biegów bez zarzutów.
Opinia o komforcie:
Tylne sprężyny są za słabe, "ugniatają" się z wiekiem i wymagają okresowego rozciągania lub międzyzwojowych wkładek gumowych.
Opinia o nadwoziu:
Generalnie auto na 2 stałe osoby i ewentualnie 3-cia sporadycznie. Przy pełnym obciążeniu lubi dobijać tyłem na dołkach.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo przyjemnie się prowadzi. Lekko i pewnie. Nawet w dłuższych trasach nie jest męczący. W układzie kierowniczym okresowo należy wymieniać sworznie zwrotnic średnio co 60 tys.km. Parkowanie nieco utrudnione ze względu na szerokie drzwi - trudno je otwierać w ciasnych miejscach. ...

2008-02-13

Ogólna ocena:

10/10

Przede wszystkim niezawodny, stosunkowo tani i zwinny. Ogólnie rzecz biorąc, że samochód jest udanym samochodem. Szkoda, że go nie produkują.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na taką pojemność ma niesamowitą moc i do tego niezłe przyspieszenie. Nawet na trzecim biegu koła potrafią zabuksować. Biegi wchodzą lekko i bez żadnych oporów.
Opinia o komforcie:
Jak na tą klasę samochód ma wysoki komfort resorowania i jest bardzo dobrze wyciszony. Siedzenia zarówno z przodu jak i z tyłu są bardzo wygodne.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko jest pod ręką. Bagażnik jest funkcjonalny. Nic nie skrzypi. Siedzenia obszyte welurem.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się trzyma drogi. Przy większych prędkościach jedzie jak przyklejony (160km/h).

2010-02-18

Ogólna ocena:

8/10

mugł by byc troche młodszy
Opinia o układzie napędowym:
niekiepsko sie zbiera ale czuc ze ma jeszcze za mało mocy
Opinia o komforcie:
amortyzacja nie jest zła
Opinia o nadwoziu:
nie jes brzytki w srodku plastik ale mieki
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania wcale nie pszeszkadza ale przy parkowaniu jest troche gorzej

2008-08-15

Ogólna ocena:

9/10

tanie auto z dobrym wyposarzeniem jednak przy zakupie takiego auta trzeba sie liczyc z wymianą części a z tym już gorzej jednak warto zaryzykować silnik bez wycieków zawieszenie masywne dobrze zrobione brak usterek, rdza rzuca sie jedynie na tylnich nadkolach podsumowujac polecam !

Średnie oceny HYUNDAI PONY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 10
Raczej tak
13.33%
głosów 2
Trudno powiedzieć
6.67%
głosów 1
Raczej nie
6.67%
głosów 1
Nie
6.67%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.5/10
Układ kierowniczy
7.2/10
Hamulce
7.1/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
6.5/10
Skrzynia biegów
6.9/10
Silnik
7.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
6.6/10
Przyspieszenie 80-120km
6.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.0/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
6.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.8/10
Wyciszenie
5.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.9/10
Przestrzeń z tyłu
7.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.3/10
Bagażnik
6.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.9/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
6.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
7.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.1/10
Elektronika
4.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
6
Wentylacja i ogrzewanie
5
Układ jezdny
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Spalanie
2
Układ jezdny
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Nadwozie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Hyundai Pony brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Kangoo.

Hyundai Pony

Hyundai Pony

Renault Kangoo

Renault Kangoo

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Pony

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 29

Hyundai Pony 1600 0KM 1991r. hatchback

Ocena ogólna

Jedno z najbardziej udanych aut jakie miałem

Układ napędowy

Silnik jest chyba najlepszą stroną samochodu zarówno pod względem niezawodności, jak i elastyczności. Wydzieranie simeringów na wale powoduje wycieki oleju i uślizgi sprzęgła. Skrzynia biegów bez zarzutów.

Widoczność

Widoczność we wszystkich kierunkach dobra.

Komfort

Tylne sprężyny są za słabe, "ugniatają" się z wiekiem i wymagają okresowego rozciągania lub międzyzwojowych wkładek gumowych.

Nadwozie

Generalnie auto na 2 stałe osoby i ewentualnie 3-cia sporadycznie. Przy pełnym obciążeniu lubi dobijać tyłem na dołkach.

Układ jezdny

Auto bardzo przyjemnie się prowadzi. Lekko i pewnie. Nawet w dłuższych trasach nie jest męczący. W układzie kierowniczym okresowo należy wymieniać sworznie zwrotnic średnio co 60 tys.km. Parkowanie nieco utrudnione ze względu na szerokie drzwi - trudno je otwierać w ciasnych miejscach. Hamulce typowe, okresowo należy wymieniać oprócz naturalnie ścierających się klocków i szczę także cylinderki i zaciski. Ogólnie pozytywne wrażenia.

Naprawy

Mała awaryjność lecz wysokie koszty oryginalnych części, szczególnie na początku użytkowania, później nauczyłem się dobierać zamienniki.

Wentylacja i ogrzewanie

Ogólnie bez zastrzeżeń. Przy sprawnym termostacie szybko się nagrzewa. W lecie suche auto nie paruje, jeśli jest zamoczone (tapicerka od śniegu np.) są kłopoty z szybami.

Elektryka/elektronika

Jakość montażu elektryki jest wzorcowa. wiązki przewodowe okręcane gąbką łącznie z wtyczkami - eliminuje stuki od kabli. Brak problemów z elektryką.

Zobacz również opinie:

Hyundai Pony: hatchback, sedan (limuzyna)

Hyundai Pony: benzyna, benzyna+gaz

Hyundai Pony: 1.3, 1.5, 1.6

Hyundai Pony: 1995, 1994, 1993, 1992, 1991