Renault Espace opinie, oceny użytkowników, Renault Espace spalanie 2.1 (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Espace

2.1

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.50/10

Renault Espace spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 7.25
trasa -.--/-.-- 5.75
cykl mieszany -.--/-.-- 6.25

Espace

OCENY RENAULTA ESPACE


Ogólna ocena:  

9/10


więcej zalet dlatego decyduję sie na nowszy model choć...o nowszym modelu slyszalemzle opinie o elektronioce
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 2.1 td to poprostu rewelacja! zero elektroniki!.faktem jest ze mój silniczek ma przebiegu okolo 100 000km bo jest po wymianie w Szwajcarii.Niewybredny...wszystko pije,tą generację silnika-polecam mwojt5@wp.pl Mirek
Opinia o komforcie:
tylne foteliki moglyby być wyższe lecz po przekręceniu fotela przedniego i rozlożenie tylnego ......spank -REWELACJA ! Po wyjęciu foteli tylnych podloga jest zupelnie plaska,materacyk i spanko że HO HO!!!!!!!!!!!!!1
Opinia o nadwoziu:
super wszystko
Opinia o układzie jezdnym:
Polecam,super oszczędny silnik spala okolo 6 litrów ropy w mieście,przyspieszenie i komfort na te lata to poprostu BAJKA.Zero rdzy bo to tworzywo sztuczne,szkielet konstrukcji nadwozia w ocynku.Częsci tanie.Z żalem sprzedaję bo kupuję mlodszy egzemplarz w nowszej karoserii.Naprawdę polecam ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
Nie mam prawa narzekac.Renault jak renault-w zimie zdarza sie ze pojda bezpieczniki od elektryki szyb,czy zerwie sie linka od otwierania drzwi.Poza tym dla mnie rewelacja.Pelna wygoda.Poprzednio mialem tez renault tylko 19-stke,a nastepny bedzie master.POLECAM.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY RENAULT ESPACE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
9.5/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.5/10
Elektronika
3.5/10
Naprawy
Niezawodność
2.5/10
Koszty napraw
2.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Espace brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

  Renault

  Espace

  Volkswagen

  Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Espace

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Mirek

liczba głosów: 15

Renault Espace 2100 tdi 0KM 1992r. mini-van

Ocena ogólna
więcej zalet dlatego decyduję sie na nowszy model choć...o nowszym modelu slyszalemzle opinie o elektronioce

Układ napędowy
Silnik 2.1 td to poprostu rewelacja! zero elektroniki!.faktem jest ze mój silniczek ma przebiegu okolo 100 000km bo jest po wymianie w Szwajcarii.Niewybredny...wszystko pije,tą generację silnika-polecam mwojt5@wp.pl Mirek

Widoczność
widoczność extra,w Octawii mialem problem z cofaniem a tu...BAJKA

Komfort
tylne foteliki moglyby być wyższe lecz po przekręceniu fotela przedniego i rozlożenie tylnego ......spank -REWELACJA ! Po wyjęciu foteli tylnych podloga jest zupelnie plaska,materacyk i spanko że HO HO!!!!!!!!!!!!!1

Nadwozie
super wszystko

Układ jezdny
Polecam,super oszczędny silnik spala okolo 6 litrów ropy w mieście,przyspieszenie i komfort na te lata to poprostu BAJKA.Zero rdzy bo to tworzywo sztuczne,szkielet konstrukcji nadwozia w ocynku.Częsci tanie.Z żalem sprzedaję bo kupuję mlodszy egzemplarz w nowszej karoserii.Naprawdę polecam Mirek mwojt5@wp.pl

Naprawy
zawsze o wlasnych silach dojechal do domu!

Wentylacja i ogrzewanie
dość cieply ,szkoda ze nie mam w nim klimy na lato by sie przydala ,ale...są dwa szyberdachy i tylne szybki uchylne

Elektryka/elektronika
wolalbym aby przelącznik nawiewu byl mechaniczny bo szybciej by sie przestawialy nadmuchy ale...nie jest żle

Pełna opinia o Renault Espace 2100 tdi 0KM 1992r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Renault Espace: bus, hatchback, mini-van, van

Renault Espace: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Renault Espace: 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.8, 3.0

Renault Espace: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1988, 1987