Renault Trafic opinie, oceny użytkowników, Renault Trafic spalanie 2008r. (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Trafic

2008r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 7.67/10

Renault Trafic spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
7.30
trasa
-.--/-.--
6.00
cykl mieszany
-.--/-.--
7.00

Oceny RENAULTA TRAFIC

2009-08-23

Ogólna ocena:

9/10

Samochód wart uwagi. Design zewnętrzny b. ciekawy.Wewnątrz trochę mniej ciekawy. W sumie mam wersję ciężarową która została stworzoną do wożenia ładunków. U mnie zdarza się to rzadko a jeżeli już to ciężaru rzędu 500 kg wozi tylko sporadycznie. Nie mogę więc wypowiadać się ab...
Opinia o układzie napędowym:
Żałuję , że nie nabyłem autka z silnikiem 115 KM - w sumie ten sam silnik 2,0 Dci ale silniejszy. W jeździe miejskiej wystarczający i stosunkowo mało pali. Mocy brakuje w jeździe na autostradzie. Ale 140-145 km/h jedzie bez problemu nawet z ładunkiem 800 kg.
Opinia o komforcie:
Mam wersję ciężarową. Z przodu siedzenia 1+2, z tyłu wstawione 2 x 1, czyli razem 5 osób. Wnętrze, wyklejone stosowną tkaniną. W drzwiach przesuwnych wstawiona w serwisie duża czarna szyba. Siedzenia pasażerów z przodu na dłuższe trasy mało wygodne i mało miejsca dla 2 osób. Powyże...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu mała ilość schowków i nieergonomiczne. Brak popielniczki(wkładam mały słoiczek w otwór na napoje z lewej strony pod szybą-nie wygodnie)-może i dobrze.Wersja dobra dla tych co chcą ograniczyć się z paleniem :).
Opinia o układzie jezdnym:
Autko wyjątkowo dobrze się prowadzi i doskonale trzyma się drogi nawet w złych warunkach atmosferycznych

Michał2010-07-17

Ogólna ocena:

4/10

jak chcecie kupić trafica to sie zastanówcie, ja po tych wszystkich przejściach w życiu nie kupie żadnej renówki, nawet jak by mi płacili
Opinia o układzie napędowym:
Pierwsze 3 biegi wolny jak slimak, od 3 do 6 zbiera sie jak osobówka, często trzeba wachlowac skrzynią. Silnik, a może osprzęt silnika to jedno wielkie nieporozumienie. FAP, DPF czyli filtr cząstek stałych działa tak, że średnio co 6500 km trafiam do serwisu z wyłączoną turbina, i dzie...
Opinia o komforcie:
300kg na tylniej osi, samochód stabilniejszy na ostrych manewrach
Opinia o nadwoziu:
jeśli chodzi o kabinę, jest wszystko na miejscu
Opinia o układzie jezdnym:
Hamowanie przy pomocy hamowania silnikiem daje lepsze rezultaty. 90tyś wymiana stabilizatora przód. 120tyś amory i końcówki wachaczy. Po drodze wymiana pompy wspomagania i maglownicy. po wymianie słabsze wspomaganie

Krzysiek2012-01-15

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
Trochę się obawiałem przy zakupie, ale autko naprawdę rewelacja- żadnych awarii, spalanie 6.2l/100km w cyklu 70% trasa, 30% miasto. Jak na 2-tonowe auto o takich gabarytach spalanie nie do wiary. Jestem bardzo zadowolony i na pewno nie zamienił bym na żadne vito czy transportera.

2010-02-18

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o komforcie:
Ma tendencję do przechylania się w czasie pokonywania zakrętów
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo duża średnica zawracania.

2010-09-07

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o układzie jezdnym:
po 80000km do wymiany wahacze, drążki, gałki, tarcze hamulcowe. Praktycznie do wymiany cały przód.Po gwarancji do wymiany dwie felgi poszło na spawach.

Średnie oceny RENAULT TRAFIC

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
33.33%
głosów 2
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
16.67%
głosów 1
Raczej nie
33.33%
głosów 2
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.5/10
Hamulce
7.5/10
Parkowanie
6.3/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
6.8/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
5.7/10
Przyspieszenie 60-120km
5.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
6.8/10
Fotele tylne
4.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.5/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
6.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.7/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
4.8/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.8/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
6.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
1
Komfort jazdy
1
Niezawodność
1
Nic
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność
2
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Renault Trafic brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Vivaro.

Renault Trafic

Renault Trafic

Opel Vivaro

Opel Vivaro

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Trafic

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 34

Renault Trafic 2000 90KM 2008r. van

Ocena ogólna

Samochód wart uwagi. Design zewnętrzny b. ciekawy.Wewnątrz trochę mniej ciekawy. W sumie mam wersję ciężarową która została stworzoną do wożenia ładunków. U mnie zdarza się to rzadko a jeżeli już to ciężaru rzędu 500 kg wozi tylko sporadycznie. Nie mogę więc wypowiadać się absolutnie na temat tego co by było gdyby. Ocenę swoją wystawiłem raczej jako użytkownik samochodu bardziej prywatnie niż służbowo.

Układ napędowy

Żałuję , że nie nabyłem autka z silnikiem 115 KM - w sumie ten sam silnik 2,0 Dci ale silniejszy. W jeździe miejskiej wystarczający i stosunkowo mało pali. Mocy brakuje w jeździe na autostradzie. Ale 140-145 km/h jedzie bez problemu nawet z ładunkiem 800 kg.

Komfort

Mam wersję ciężarową. Z przodu siedzenia 1+2, z tyłu wstawione 2 x 1, czyli razem 5 osób. Wnętrze, wyklejone stosowną tkaniną. W drzwiach przesuwnych wstawiona w serwisie duża czarna szyba. Siedzenia pasażerów z przodu na dłuższe trasy mało wygodne i mało miejsca dla 2 osób. Powyżej 12o km/h zdecydowanie słyszalny szum powietrza. Przy uchylonym oknie nie akceptowalny. Jest jednak klimatyzacja i rzadko otwieram okno. Jedynie przy mniejszych prędkościach.Ale jest to wada większości samochodów dostawczych i w porównaniu do innych jest dobrze.

Nadwozie

Z przodu mała ilość schowków i nieergonomiczne. Brak popielniczki(wkładam mały słoiczek w otwór na napoje z lewej strony pod szybą-nie wygodnie)-może i dobrze.Wersja dobra dla tych co chcą ograniczyć się z paleniem :).

Układ jezdny

Autko wyjątkowo dobrze się prowadzi i doskonale trzyma się drogi nawet w złych warunkach atmosferycznych

Naprawy

Do stanu 63000 km, żadnych napraw i usterek oprócz jedynie przeglądów, klocków, płynów co jest rzeczą normalną. Usługi ASO porównywalne a nawet niższe od innych marek.

Wentylacja i ogrzewanie

Kupując wersję z klimatyzacją otrzymałem jednocześnie dodatkową nagrzewnicę. Mało jeździłem w zimie, ale nawet pomimo braku przegrody kabinowej po nagrzaniu się, jest przyzwoicie - są jednak lepsze

Elektryka/elektronika

Posiadam wszelkie udogodnienia dostępne w tym modelu - jak na razie wszystko działa bez zarzutu.

Zobacz również opinie:

Renault Trafic: bus, inne, kombi, mini-van, van

Renault Trafic: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Renault Trafic: 1.6, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.5

Renault Trafic: 2016, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 1995, 1990