Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1995r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1995r.

Liczba ocen: 47

Średnia ocena:

7.83/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.44/10.72 5.70
trasa 6.69/8.35 4.55
cykl mieszany 7.35/9.47 5.25

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


golf 3 to dla mnei idelany samochod na co dzien... nie ma luksusu ale dzieki temu nei ma z nim problemow...naprawde godny polecenia...
Opinia o układzie napędowym:
nawet nieduza moc pozwala wykrzesac z tego auta calkiem niezle osiagi i zadowolenie z jazdy... skrzynia biegow jest dobrze zsynhronizowana dzieki czemu auto rozpedza sie bez zastrzezen... mala masa auta sprawia ze pierwsze przelozenia nastepuja szybko i do 120km/h samochod widac ze sie \\\\\\"z...
Opinia o komforcie:
zawieszenie jak juz wspokminalem wczesniej idealnie pasuje na asfalt... nei ma efektu \\\\\\"wyrzucania\\\\\\" przy szybkim wejsciu w zakret..samochod trzyma sie drogi... problemem jest halas silnika przy predkosci powyzej 140km/h
Opinia o nadwoziu:
nadwozie jest dosyc dobrze zabezpieczone przed korozja...jka na kilkunastoletni samochod mialem problem jedynie z progiem.... wnetrze wykonane z prostych ale zarazem nie sprawiajacym klopotow materialow...
Opinia o układzie jezdnym:
nie mam zadnych zastrzezen do ukladu jezdnego...wszytsko pracuje tak jak powinno...auto dzieki sztywnemu zawieszeniu dobrze sie prowadzi i nei sprawia problemow podczas naglych nieprzewidzianych sytuacji
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Wada jego napewno jest slaba karoseria,zaleta silnik oszczedny naprawde,z bardzo dobrymi osiagami jak na 90 KM,jest szybki i oczczedny,nie jeden moze sie zdziwic na swiatlach,zarowno jest tani w utrzymaniu
Opinia o układzie napędowym:
W trasie spokojnie na 5 biegu wyprzedza bez redukcji,kurbina naprawde daje sobie rady w tej jednostce,skrzynia w tym golfie troszke pozostawia do rzyczenia,dla poczatkujacego trzeci bieg moze byc problemem,ale po krotkim czasie mozna dojsc do wprawy.Uwazam ze silnik jest swietny i naprawde sprawia d...
Opinia o komforcie:
Jest wygodny mysle dla kazdego,gorzej w 5 osob,bardzo slabo jest wyciszony
Opinia o nadwoziu:
Najwiekszy mankamentem 3 jest karoseria,przedni blotnik na dole tam gdzie sie gromadzi piach snieg i oczywiscie progi jak w kazdej trojce
Opinia o układzie jezdnym:
Golfik prowadzi sie fajnie,wspomaganie kier,pracuje w sam raz, nie za lekko ani za ciezko,gozej sie prowadzi w piec osob a po za tym jest ok dobrze sie trzyma drogi nie wynosi
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

1/10


tyle kasy co ten złom pochłonoł to jest tragedia nigdy więcie VW ani nic co z nim zwiazane (audi skoda) do dzisiaj przez ten komfort jaki oferował słysząc TDI ciągnie mnie na wymioty
Opinia o układzie napędowym:
Czuć że ciagnie ale po budziku tego nie widać skrzynia malo precyzyjna. Silnik klepia że aż nie miło a ten zlom mialem od nowości kupiony w salonie dobrze ze poszedł do ludzi
Opinia o komforcie:
Tu padłeś złomie w poruwnaniu nawet z 10-15 letnim merem niema szans tu poprostu niema komfortu ani wyciszenia.Ktoś powie jest ale ten ktoś nigdy nie jezdził DOBRYM AUTEM
Opinia o nadwoziu:
bez polotu gdyby nie żona nigdy bym nie kupił
Opinia o układzie jezdnym:
Jesli ktoś jezdził DOBRYM autem (MERCEDES) moze stwierdzic że to sie wogule nie prowadzie zwłaszcza przy szybki mokonywaniu zakrętów.tył strasznie nadskakuje poniewaz rozwiazania są z epoki kaienia łupanego trzema literami SYF
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik elastyczny bardzo dobrze zdaje egzamin w cyklu miejskim, na trasie przy tej mocy silnka też można dynamicznie jeżdzić.Przyśpieszenie ok.
Opinia o komforcie:
praca zawieszenia bez obciążenia zadowalająca, z obciążeniem już gorzej. Wyciszenie przy jeżdzie nie przekraczającej 2200 obr. zadowalająca po wyżej 2500 obr. robi się głośno.Komfort foteli średni
Opinia o nadwoziu:
jeżli chodzi o karoserię przy tym roczniku pojawiło się ognisko rdzy na prawym błotniku w górnej częsci nadkola, pozatym ok'
Opinia o układzie jezdnym:
jak dla mnie trzeba się sporo napracować przy w chodzeniu zakrety z wiekszą prędkością.Hamulce przy większym obciążeniu samochodu nie należą do najskuteczniejszych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Na co dzień nie sprawia większych problemów, mogą wystąpić małe usterki łatwe i tanie do usunięcia.Na silniku przejachałem ponad 300000 i silnik nie starcił na mocy.Gdyby komfort jazdy był większy a wnętrze weselsze to by była fajna bryka.
Opinia o układzie napędowym:
Mała moc silnika do masy samochodu odbija się na jego osiągach.Słabe przyśpieszenie (brak odejścia przy redukcji z 5 na 4 bieg).
Opinia o komforcie:
Twardy jak traktor.
Opinia o nadwoziu:
Niestety w Golf3 po 13 latach są bąble i to duże.
Opinia o układzie jezdnym:
Generalnie prowadzi sie dobrze.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 10


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 59.57% głosów 28
Raczej tak 25.53% głosów 12
Trudno powiedzieć 6.38% głosów 3
Raczej nie 2.13% głosów 1
Nie 6.38% głosów 3
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
7.8/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.1/10
Resorowanie z obciążeniem
6.7/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
7.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.9/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
7.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
6.8/10
Karoseria
6.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.9/10
Elektronika
5.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 10
Napęd 5
Komfort jazdy 3
Nic 2
Wnętrze 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Spalanie 2
Układ jezdny 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 12
Spalanie 5
Nadwozie 4
Komfort jazdy 3
Napęd 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 74

Volkswagen Golf 3 Bon Jovi 1900 TDI 90KM 1995r. hatchback

Ocena ogólna
Wada jego napewno jest slaba karoseria,zaleta silnik oszczedny naprawde,z bardzo dobrymi osiagami jak na 90 KM,jest szybki i oczczedny,nie jeden moze sie zdziwic na swiatlach,zarowno jest tani w utrzymaniu

Układ napędowy
W trasie spokojnie na 5 biegu wyprzedza bez redukcji,kurbina naprawde daje sobie rady w tej jednostce,skrzynia w tym golfie troszke pozostawia do rzyczenia,dla poczatkujacego trzeci bieg moze byc problemem,ale po krotkim czasie mozna dojsc do wprawy.Uwazam ze silnik jest swietny i naprawde sprawia duzo frajdy jak na 90 KM,moj prawie zamknol licznik 195km/h

Widoczność
widocznosc z przodu jest dobra duza szyba tylko slupki przednie dosyc grobe,tylna szyba mala tak wiec tył srednio

Komfort
Jest wygodny mysle dla kazdego,gorzej w 5 osob,bardzo slabo jest wyciszony

Nadwozie
Najwiekszy mankamentem 3 jest karoseria,przedni blotnik na dole tam gdzie sie gromadzi piach snieg i oczywiscie progi jak w kazdej trojce

Układ jezdny
Golfik prowadzi sie fajnie,wspomaganie kier,pracuje w sam raz, nie za lekko ani za ciezko,gozej sie prowadzi w piec osob a po za tym jest ok dobrze sie trzyma drogi nie wynosi

Naprawy
Jak na razie nic powaznego sie nie dzialo raz tylko problem z tylnymi hamulcami,korektor sily chamowania koszt 200 zl sporo jak za tak male gowienko

Wentylacja i ogrzewanie
slabe ogrzewanie zimom,albo jestem zmarzluchem;)

Elektryka/elektronika
szyberdach mi sie zaczol zacinac,i raz migacze przy hamowaniu sie wlaczly,ale usterka byla banalna

Pełna opinia o Volkswagen Golf 3 Bon Jovi 1900 TDI 90KM 1995r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978