Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2006r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2006r.

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

8.67/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.14/14.50 6.90
trasa 6.58/11.00 6.00
cykl mieszany 7.46/13.00 6.50

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


Auto sprawuje mi się bez zarzutu. Eksploatuję go przede wszystkim w Krakowie i często w korkach. To jest jego naturalne środowisko. Mocno mnie relaksuje i odciąża. Polecam go tym którzy chcą wygodnie podróżować .
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.6 zaskakująco dobrze współgra z 6-cio biegowym Tiptronikiem do codziennej jazdy.
Opinia o nadwoziu:
Auto posiada dwupietrowy bagaznik. Po zamontowaniu pod podłogą bagaznika zbiornika na gaz lpg pozostaje nieduży bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jest bardzo ciężkie przy pelnych zbornikach waży prawie 1600 kg plus 4 chłopa po 100 kg każdy bez bagażu , daje nam ... 2 tony !! i to się czuje na zakrętach oraz przy hamowaniu. Szerokie słupki z przodu i z tyły utrudniają obserwację.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Średnio. Niczym nie załamuje, ale też niczym nie zachwyca.
Opinia o nadwoziu:
Zaledwie średnia jakość wykończenia. Krok do tyłu względem Golfa IV. Z zewnatrz zbyt podobny do Vw Foxa - najmniejszego i najtańszego Volkswagena.
Opinia o układzie jezdnym:
Zła widoczność w każdą stronę.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


A to za to ze dopiero klima od 2008 to standard
Opinia o układzie napędowym:
Pewno gdy by byl mocniejszy silnik bylo by lepiej z gwiazdkami
Opinia o komforcie:
Co do wyciszenia to bolonczka VW
Opinia o nadwoziu:
Jest sliczny
Opinia o układzie jezdnym:
Jazda naprawde sprawia mi wiele przyjemnosci.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


samochód jest ok.
Opinia o układzie napędowym:
spora masa samochodu i przyśpieszenie takie sobie
Opinia o komforcie:
niezły komfort jazdy
Opinia o nadwoziu:
troszkę za mały bagażnik ale po rozłożeniu siedzeń super kombi
Opinia o układzie jezdnym:
układ jezdny super.Polecam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


AUTO BARDZO DOBRZE TRZYMA SIE DROGI MIMO ZE JEST WYSOKIE ZAWIESZENIE LEKKO TWARDE ALEJESLI KTOS LUBI NNIE ZWALNIAC W ZAKRETACH TAK JAK JA TO BEDZIE ZADOWOLONY .TROSZKE BRAKUJE MOCY POLECAM SILNIK 140KM
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 55.56% głosów 5
Raczej tak 33.33% głosów 3
Trudno powiedzieć 11.11% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.4/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
7.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.2/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Wnętrze 2
Spalanie 1
Niezawodność 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Widoczność 1
Napęd 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978