Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2010r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2010r.

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

9.40/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.63/-.-- 6.00
trasa 6.38/-.-- 4.50
cykl mieszany 7.48/-.-- 5.50

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

10/10


Na razie rewelacja. Samochód dynamiczny, niezawodny, ekonomiczny, cichy, przestronny.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik wyjątkowo elastyczny, takie połączenie wysokoprężnego z benzyną. Żwawo przyspiesza od niskich obrotów (1400-1500) i nie słabnie do około 4500. Nie boję się wyprzedzać :). Na wciśnięcie gazu reaguje natychmiast.
Opinia o komforcie:
Wygoda z tyłu i z przodu. Tylko...fotele z przodu utrudniają wsiadanie. Te ranty z boku mogłyby być nieco niższe. Przy włączonym silniku i wyłączonej klimie w środku panuje cisza jak w rodzinnym grobowcu ;).
Opinia o nadwoziu:
Pasażerowie z tyłu czasem narzekają. Bagażnik niezbyt duży, ale kosztem przedziału pasażerskiego. Nie da się mieć przy tej wielkości samochodu wszystkiego. Rewelacyjna jakość materiałów (jak za te pieniądze)
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się rewelacyjnie, nawet na naszych dziurawych pseudodrogach. Trzyma się drogi jak przyklejony. Do tej pory zero poślizgów (niekontrolowanych), zero startów z piskiem buksujących w miejscu kół. Zawieszenie pracuje bardzo cicho, doskonale tłumi nierówności.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


7 NA 10 TO I TAK DUŻO
Opinia o układzie napędowym:
COŚ SŁYCHAĆ W SKRZYNI BIEGÓW PODCZAS PRZEŁĄCANIA BIEGU 2 NA 3-I I 4-TY
Opinia o komforcie:
NÓWKA AUTO ALE BEZ REWELKI,MYŚLAŁEM O WIĘKSZYM KOMFORCIE.
Opinia o układzie jezdnym:
BRAK UWAG
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Najlepszy w klasie kompaktów o nieco większej mocy.
Opinia o układzie napędowym:
Moc silnika zmierzona na hamowni.
Opinia o komforcie:
Wygodne wybieranie komfortu przełącznikiem DCC.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik mało elastyczny ale to mała pojemność w końcu skrzynia biegów precyzyjna
Opinia o układzie jezdnym:
bez zarzutów
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Bardzo elastyczny silnik fajnie
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 3
Raczej tak 40.00% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.8/10
Hamulce
9.8/10
Parkowanie
9.4/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.6/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.6/10
Elektronika
9.6/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
9.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Komfort jazdy 1
Wnętrze 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 105

Volkswagen Golf VI 1400 TSI 160KM 2010r. hatchback

Ocena ogólna
Na razie rewelacja. Samochód dynamiczny, niezawodny, ekonomiczny, cichy, przestronny.

Układ napędowy
Silnik wyjątkowo elastyczny, takie połączenie wysokoprężnego z benzyną. Żwawo przyspiesza od niskich obrotów (1400-1500) i nie słabnie do około 4500. Nie boję się wyprzedzać :). Na wciśnięcie gazu reaguje natychmiast.

Widoczność
Widoczność jest dobra o poprawiona przez czujniki parkowania z przodu i z tyłu, doskonała.

Komfort
Wygoda z tyłu i z przodu. Tylko...fotele z przodu utrudniają wsiadanie. Te ranty z boku mogłyby być nieco niższe. Przy włączonym silniku i wyłączonej klimie w środku panuje cisza jak w rodzinnym grobowcu ;).

Nadwozie
Pasażerowie z tyłu czasem narzekają. Bagażnik niezbyt duży, ale kosztem przedziału pasażerskiego. Nie da się mieć przy tej wielkości samochodu wszystkiego. Rewelacyjna jakość materiałów (jak za te pieniądze)

Układ jezdny
Samochód prowadzi się rewelacyjnie, nawet na naszych dziurawych pseudodrogach. Trzyma się drogi jak przyklejony. Do tej pory zero poślizgów (niekontrolowanych), zero startów z piskiem buksujących w miejscu kół. Zawieszenie pracuje bardzo cicho, doskonale tłumi nierówności.

Naprawy
Za krótki przebieg aby coś mogło się zepsuć

Wentylacja i ogrzewanie
Dwustrefowa klima działa bez zarzutu. Rewelacyjnie i szybko działa rozmrażanie przedniej szyby. To pierwszy samochód w którym nie jest mi duszno.

Elektryka/elektronika
Do tej pory bez zarzutu.

Pełna opinia o Volkswagen Golf VI 1400 TSI 160KM 2010r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978