Volkswagen Transporter opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Transporter spalanie 1.9 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Transporter

1.9

Liczba ocen: 22

Średnia ocena:

8.23/10

Volkswagen Transporter spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.00/13.00 9.32
trasa 10.00/10.00 7.54
cykl mieszany 12.20/12.20 8.26

Transporter

OCENY VOLKSWAGENA TRANSPORTER


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo ekonomiczny samochód,dzielnie się sprawdza w codziennym użytkowaniu,na mrozie pali bardzo dobrze,niezawodny i poczciwy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik to perfekcja, klekoczący ale bezobsługowy, trochę mulasty ale to przez pompę paliwa. Kosztem tego osiągnięte jest bardzo niskie spalanie ok 8-9l w cyklu mieszanym na tak wielka gablote jak ten bus i przy spokojnej jeździe to bardzo dobrze.
Opinia o komforcie:
No wyciszenie to słaba strona tego samochodu. Przy ruszaniu tradycyjnie czuć wibracje silnika i skrzyni biegów, ale to wina poduszek, które trwałe nigdy nie były. jazda z kompletem lub większym obciążeniem znacząco się różni od jazdy na pusto-jakby ciągnął wagon kolejowy. Fotel kiero...
Opinia o nadwoziu:
Karoseria do najlepszych nie należy-szybko rdzewieje i zwłaszcza progi, przy uszczelkach. Przestrzeni jest dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Wszystkie zegary bardzo czytelne i deska dobrze ułożona, mnóstwo miejsca do aranżacji. Wykończenie jest kiepskie, plastiki twarde, ale za to tanie ...
Opinia o układzie jezdnym:
wiecznie piszczący pasek wspomagania, nawet po wymianie i przejechaniu 5 tys. km. Na promień skrętu nie ma co narzekać- jest wystarczający. Przywiekszych prędkościach trudno go utrzymac na drodze za sprawą kiepskiego wspomagania ale do 90km/h jest bardzo dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


prze okres mojej eksploatacji samochód sprawował się bardzo dobrze, wymiana tylko cześci eksploatacyjnych, pilnowanie wymiany oleju,auto rodzinno- towarowe, doskonale sprawdził się jako auto w kwiaciarni i pozwalał na długie rodzinne wycieczki nawet do Włoch.
Opinia o układzie napędowym:
nie mierzyłem czasu przyspieszenia, ale dość dobre przyspieszenie nawet na 5 biegu pozwala na płynne wyprzedzanie, po 250 tys. wyrobił się łacznik dzwigni zmiany biegów. Koszt minimalny.
Opinia o komforcie:
ta wersja samochodu nie posiada dodatkowego wytłumienia scian i podłogi, ze względu na towarowy tył, jednak mozna się przyzwyczaić i radio troszke głosniej.
Opinia o nadwoziu:
niestety ale te dwa miejsca z przodu dla pasażera to albo dla dwóch chudzielców , alebo dla jednej normalnej tuszy osoby. 3 osoby z przodu to troche ciasno. Demontaż siedzeń bardzo łatwy, mozna dowolnie konfigurować tylną przestrzeń.
Opinia o układzie jezdnym:
AUTO DOBRZE SIE PROWADZI ,NIESTETY NA NASZYCH DROGACH WYMAGANE JEST DOŚĆ CZĘSTE ZMIENIANIE KONCOWEK ZAWIESZENIA.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jak dla mnie naprawdę porządny samochód
Opinia o układzie napędowym:
Oceniając silnik to wszystko zależy od tego do czego ma służyć, czy ma być oszczędny. Ja posiadam mały silnik o mniejszej mocy więc szukałem auta oszczędnego nie do wyścigów.
Opinia o komforcie:
Nie mam Carawelli takze z pewnością one są wygodniejsze
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie wygodnie miejsca starczy na wszystko
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodac nic ujac VW - mocny wytrzymały, wytrzymałe części jeśli chodzi o układ kierowniczy, co prawda twardy w zawieszeniu ale to jest bus więc musi być twardy. Pod względem sprawności i jazdy nim oceniam go naprawdę wysoko
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobry samochód, ekonomiczny i wygodny.
Opinia o układzie napędowym:
Idealna praca silnika.
Opinia o nadwoziu:
Mógłby mieć więcej schowków, no i trochę się posypały plastikowe wykończenia przy fotelach i na drzwiach, uchwyt na napoje. Poza tym solidnie wykończone wnętrze. Łatwy demontaż siedzeń, dużo miejsca dla pasażerów. Zero rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Bez zastrzeżeń.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


jest mało awaryjny
Opinia o układzie napędowym:
to nie auto sportowe tylko zarobkowe...........
Opinia o komforcie:
j.w...to samochód zarobkowy więc decydując się na ten model trzeba wżąć to pod uwagę
Opinia o nadwoziu:
to jest marka vw
Opinia o układzie jezdnym:
wadą tych samochodów jest szybsze zużywanie się przedniego zawieszenia,poza tym auto prowadzi się bardzo dobże.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN TRANSPORTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 86.36% głosów 19
Raczej tak 4.55% głosów 1
Trudno powiedzieć 9.09% głosów 2
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.2/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
5.9/10
Przyspieszenie 80-120km
5.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
6.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
5.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
5.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
4.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 9
Spalanie 5
Widoczność 2
Komfort jazdy 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Wentylacja i ogrzewanie 2
Awaryjność 1
Układ jezdny 1
Inne 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Transporter brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes Vito.

  Volkswagen

  Transporter

  Mercedes

  Vito

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Transporter

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 33

Volkswagen Transporter t4 1900 tdi 0KM 1995r. bus

Ocena ogólna
Bardzo ekonomiczny samochód,dzielnie się sprawdza w codziennym użytkowaniu,na mrozie pali bardzo dobrze,niezawodny i poczciwy.

Układ napędowy
Silnik to perfekcja, klekoczący ale bezobsługowy, trochę mulasty ale to przez pompę paliwa. Kosztem tego osiągnięte jest bardzo niskie spalanie ok 8-9l w cyklu mieszanym na tak wielka gablote jak ten bus i przy spokojnej jeździe to bardzo dobrze.

Widoczność
Widoczność jest bardzo dobra, zarówno do przodu jak i do tyłu, lusterka są dość duże i także są bardzo wygodne.

Komfort
No wyciszenie to słaba strona tego samochodu. Przy ruszaniu tradycyjnie czuć wibracje silnika i skrzyni biegów, ale to wina poduszek, które trwałe nigdy nie były. jazda z kompletem lub większym obciążeniem znacząco się różni od jazdy na pusto-jakby ciągnął wagon kolejowy. Fotel kierowcy jest wygodny i ma się z niego łatwy dostęp do wszystkich przełączników, co nie można powiedziec o fotelu pasażerów obok, bo jest strasznie nie wygodny zwłaszcza dla osób wysokich. Chodzi głównie brak regulacji oparcia, już nie tyle samego siedziska.

Nadwozie
Karoseria do najlepszych nie należy-szybko rdzewieje i zwłaszcza progi, przy uszczelkach. Przestrzeni jest dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Wszystkie zegary bardzo czytelne i deska dobrze ułożona, mnóstwo miejsca do aranżacji. Wykończenie jest kiepskie, plastiki twarde, ale za to tanie i łatwe do utrzymania w czystości.

Układ jezdny
wiecznie piszczący pasek wspomagania, nawet po wymianie i przejechaniu 5 tys. km. Na promień skrętu nie ma co narzekać- jest wystarczający. Przywiekszych prędkościach trudno go utrzymac na drodze za sprawą kiepskiego wspomagania ale do 90km/h jest bardzo dobrze.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie i wentylacja to mocna strona tego samochodu. po 3 min postoju przy zapalonym silniku i max ogrzewaniu szyby znika 0,5czm warstwa lodu.

Pełna opinia o Volkswagen Transporter t4 1900 tdi 0KM 1995r. bus »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Transporter: bus, kombi, mini-van, pick-up, van

Volkswagen Transporter: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Transporter: 1.6, 1.7, 1.9, 2.4, 2.5

Volkswagen Transporter: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1986, 1985, 1984, 1983