Volkswagen Transporter opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Transporter spalanie 1.9 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Transporter

1.9

Liczba ocen: 22

Średnia ocena:

8.23/10

Volkswagen Transporter spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.00/13.00 9.32
trasa 10.00/10.00 7.54
cykl mieszany 12.20/12.20 8.26

Transporter

OCENY VOLKSWAGENA TRANSPORTER


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo ekonomiczny samochód,dzielnie się sprawdza w codziennym użytkowaniu,na mrozie pali bardzo dobrze,niezawodny i poczciwy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik to perfekcja, klekoczący ale bezobsługowy, trochę mulasty ale to przez pompę paliwa. Kosztem tego osiągnięte jest bardzo niskie spalanie ok 8-9l w cyklu mieszanym na tak wielka gablote jak ten bus i przy spokojnej jeździe to bardzo dobrze.
Opinia o komforcie:
No wyciszenie to słaba strona tego samochodu. Przy ruszaniu tradycyjnie czuć wibracje silnika i skrzyni biegów, ale to wina poduszek, które trwałe nigdy nie były. jazda z kompletem lub większym obciążeniem znacząco się różni od jazdy na pusto-jakby ciągnął wagon kolejowy. Fotel kiero...
Opinia o nadwoziu:
Karoseria do najlepszych nie należy-szybko rdzewieje i zwłaszcza progi, przy uszczelkach. Przestrzeni jest dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Wszystkie zegary bardzo czytelne i deska dobrze ułożona, mnóstwo miejsca do aranżacji. Wykończenie jest kiepskie, plastiki twarde, ale za to tanie ...
Opinia o układzie jezdnym:
wiecznie piszczący pasek wspomagania, nawet po wymianie i przejechaniu 5 tys. km. Na promień skrętu nie ma co narzekać- jest wystarczający. Przywiekszych prędkościach trudno go utrzymac na drodze za sprawą kiepskiego wspomagania ale do 90km/h jest bardzo dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


prze okres mojej eksploatacji samochód sprawował się bardzo dobrze, wymiana tylko cześci eksploatacyjnych, pilnowanie wymiany oleju,auto rodzinno- towarowe, doskonale sprawdził się jako auto w kwiaciarni i pozwalał na długie rodzinne wycieczki nawet do Włoch.
Opinia o układzie napędowym:
nie mierzyłem czasu przyspieszenia, ale dość dobre przyspieszenie nawet na 5 biegu pozwala na płynne wyprzedzanie, po 250 tys. wyrobił się łacznik dzwigni zmiany biegów. Koszt minimalny.
Opinia o komforcie:
ta wersja samochodu nie posiada dodatkowego wytłumienia scian i podłogi, ze względu na towarowy tył, jednak mozna się przyzwyczaić i radio troszke głosniej.
Opinia o nadwoziu:
niestety ale te dwa miejsca z przodu dla pasażera to albo dla dwóch chudzielców , alebo dla jednej normalnej tuszy osoby. 3 osoby z przodu to troche ciasno. Demontaż siedzeń bardzo łatwy, mozna dowolnie konfigurować tylną przestrzeń.
Opinia o układzie jezdnym:
AUTO DOBRZE SIE PROWADZI ,NIESTETY NA NASZYCH DROGACH WYMAGANE JEST DOŚĆ CZĘSTE ZMIENIANIE KONCOWEK ZAWIESZENIA.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jak dla mnie naprawdę porządny samochód
Opinia o układzie napędowym:
Oceniając silnik to wszystko zależy od tego do czego ma służyć, czy ma być oszczędny. Ja posiadam mały silnik o mniejszej mocy więc szukałem auta oszczędnego nie do wyścigów.
Opinia o komforcie:
Nie mam Carawelli takze z pewnością one są wygodniejsze
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie wygodnie miejsca starczy na wszystko
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodac nic ujac VW - mocny wytrzymały, wytrzymałe części jeśli chodzi o układ kierowniczy, co prawda twardy w zawieszeniu ale to jest bus więc musi być twardy. Pod względem sprawności i jazdy nim oceniam go naprawdę wysoko
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobry samochód, ekonomiczny i wygodny.
Opinia o układzie napędowym:
Idealna praca silnika.
Opinia o nadwoziu:
Mógłby mieć więcej schowków, no i trochę się posypały plastikowe wykończenia przy fotelach i na drzwiach, uchwyt na napoje. Poza tym solidnie wykończone wnętrze. Łatwy demontaż siedzeń, dużo miejsca dla pasażerów. Zero rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Bez zastrzeżeń.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


jest mało awaryjny
Opinia o układzie napędowym:
to nie auto sportowe tylko zarobkowe...........
Opinia o komforcie:
j.w...to samochód zarobkowy więc decydując się na ten model trzeba wżąć to pod uwagę
Opinia o nadwoziu:
to jest marka vw
Opinia o układzie jezdnym:
wadą tych samochodów jest szybsze zużywanie się przedniego zawieszenia,poza tym auto prowadzi się bardzo dobże.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN TRANSPORTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 86.36% głosów 19
Raczej tak 4.55% głosów 1
Trudno powiedzieć 9.09% głosów 2
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.2/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
5.9/10
Przyspieszenie 80-120km
5.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
6.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
5.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
5.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
4.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 9
Spalanie 5
Widoczność 2
Komfort jazdy 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Wentylacja i ogrzewanie 2
Awaryjność 1
Układ jezdny 1
Inne 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Transporter brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes Vito.

  Volkswagen

  Transporter

  Mercedes

  Vito

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Transporter

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 67

Volkswagen Transporter T4 MIXT 1900 TDI 68KM 1998r. van

Ocena ogólna
prze okres mojej eksploatacji samochód sprawował się bardzo dobrze, wymiana tylko cześci eksploatacyjnych, pilnowanie wymiany oleju,auto rodzinno- towarowe, doskonale sprawdził się jako auto w kwiaciarni i pozwalał na długie rodzinne wycieczki nawet do Włoch.

Układ napędowy
nie mierzyłem czasu przyspieszenia, ale dość dobre przyspieszenie nawet na 5 biegu pozwala na płynne wyprzedzanie, po 250 tys. wyrobił się łacznik dzwigni zmiany biegów. Koszt minimalny.

Komfort
ta wersja samochodu nie posiada dodatkowego wytłumienia scian i podłogi, ze względu na towarowy tył, jednak mozna się przyzwyczaić i radio troszke głosniej.

Nadwozie
niestety ale te dwa miejsca z przodu dla pasażera to albo dla dwóch chudzielców , alebo dla jednej normalnej tuszy osoby. 3 osoby z przodu to troche ciasno. Demontaż siedzeń bardzo łatwy, mozna dowolnie konfigurować tylną przestrzeń.

Układ jezdny
AUTO DOBRZE SIE PROWADZI ,NIESTETY NA NASZYCH DROGACH WYMAGANE JEST DOŚĆ CZĘSTE ZMIENIANIE KONCOWEK ZAWIESZENIA.

Wentylacja i ogrzewanie
aby w zimie ogrzac samochód muszą być włączone oba grzania tzn i przód i tył, bo inaczej zaparowują sie przednie szyby.

Elektryka/elektronika
po prawie 300 tys km popsuł się czujnik temperatury silnika i nie pozwalał na ucruchomienie ciepłego silnika. Awarię zlokalizowali diagności w serwisie VW.drobna rzecz ale lokalni fachowcy nie byli w stanie tego zlokalizować.

Pełna opinia o Volkswagen Transporter T4 MIXT 1900 TDI 68KM 1998r. van »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Transporter: bus, kombi, mini-van, pick-up, van

Volkswagen Transporter: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Transporter: 1.6, 1.7, 1.9, 2.4, 2.5

Volkswagen Transporter: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1986, 1985, 1984, 1983